64
6
set 3
3

David Goffin heeft ook zijn tweede match op het ATP-toernooi van Marrakech kunnen winnen. De 36-jarige Spaanse veteraan Pablo Andujar bood stevig weerwerk, maar na bijna 3 uur viel het dubbeltje de richting van Goffin op.

Met zijn 36 lentes is Pablo Andujar een van de veteranen in het tenniscircuit. Toch beloofde de Spanjaard geen hapklare brok te worden voor David Goffin. Op de ATP-ranking stonden de twee slechts een plaatsje achter elkaar: Goffin (ATP 74) en Pablo Andujar (ATP 73).

Zoals verwacht toonde de Spanjaard zich een taaie klant, al kwam Goffin zelf ook niet al te sterk uit de kleedkamer. Bij zijn eerste opslag ging Andujar meteen door de opslag van onze landgenoot. Daarna ging de Spanjaard verder op zijn elan en won hij de eerste set.

In de tweede set wist Goffin zich opnieuw in de wedstrijd te knokken. Hij liep meteen uit naar een 2-0-voorsprong. Daardoor was de Spanjaard niet uit zijn lood geslagen, Andujar wist zelfs een tiebreak uit de brand te slepen. Daarin moest hij toch de duimen leggen voor onze landgenoot, Goffin knokte zich naar een 7-4 overwinning.

Andujar gaf niet op en bleef knokken voor wat hij waard was. Ook in de beslissende derde set moest Goffin zijn beste tennis bovenhalen om zijn tegenstander op de knieën te dwingen. Dat lukte pas na een 2 uur en 49 minuten lange thriller.

In de kwartfinales krijgt hij opnieuw een Spaanse tegenstander: Roberto Carbelles Baena (ATP 79). Die versloeg in zijn tweede ronde de Portugees Sousa (ATP 90) in twee sets (6-2 en 7-6 (7/4)).