Ga naar de inhoud

David Goffin trakteert zichzelf op duel met Djokovic-killer in Monte Carlo

David Goffin (102, Wild card)
Daniel Evans (33)
einde
77
set 1
65
6
set 2
2

David Goffin heeft zich probleemloos geplaatst voor de 1/8e finales van het ATP-toernooi van Monte Carlo. De Luikenaar had op het Franse gravel al bij al weinig moeite met Daniel Evans, de nummer 27 van de wereld.

Daniel Evans is een beetje het zwarte beest van David Goffin. Onze landgenoot won tot vandaag nog nooit van de Brit, zo schakelde Evans Goffin dit jaar nog uit in de eerste ronde van de Australian Open.

 

In Zuid-Frankrijk maakte Goffin een einde aan zijn slechte reeks in erg moeilijke en winderige omstandigheden. 

 

In de eerste set had Goffin nog een tiebreak nodig, in de tweede set was hij helemaal los.Hij kwam snel 5-1 voor en gaf dat voordeel niet meer af. 

"Ik wou het sinds het begin van het seizoen echt goed doen, maar ik had gewoon nood aan ritme en aan vertrouwen", vertelt Goffin. "Beetje bij beetje heb ik weer de juiste ingesteldheid gevonden."

 

"Op training liep het ook steeds beter en op gravel spelen heeft me ook een boost gegeven. Ik heb vorige week een paar moeilijke matchen gewonnen en ik voel gewoon dat ik nu rustiger en met meer vertrouwen op de baan sta. De timing van mijn slagen is ook beter en dat maakt een enorm verschil."

 

In de volgende ronde neemt Goffin het op tegen de Spanjaard Davidovich (ATP-46), die het verrassend haalde van Novak Djokovic, de nummer één van de wereld.