Ga naar de inhoud

David Goffin lijdt in Monte Carlo eerste gravelnederlaag van het seizoen

Rolex Monte-Carlo Masters

Alejandro Davidovich (25)
David Goffin (100)
6
1
4
6
2
1

David Goffin heeft zich niet kunnen plaatsen voor de kwartfinales van het toernooi in Monte Carlo. Goffin verloor in twee sets van de Spanjaard Alejandro Davidovich (ATP-46). Zo komt een einde aan zeven overwinningen op een rij.

Alejandro Davidovich had eerder al indruk gemaakt in Monte Carlo door de nummer één van de wereld, Novak Djokovic, naar huis te sturen. En ook tegen Goffin maakte hij een uitstekende start. 

 

De Spanjaard liep in de eerste set uit tot 4-1, maar Goffin toonde karakter en kwam terug tot 4-4. Alleen kon Goffin dat niet volhouden en verloor hij de eerste set uiteindelijk met 6-4. 

 

De tweede set leek op een déjà-vu. Davidovic liep opnieuw uit tot 4-1 en deze keer had Goffin geen antwoord klaar. Na 1u en 33 minuten was de match gespeeld. Voor Goffin betekent dat de eerste nederlaag op gravel dit seizoen. Zondag stak hij in het Marokkaanse Marrakech zijn zesde ATP-titel op zak.

Goffin: "Het ontbrak me aan fysieke en mentale frisheid"

"Het was geen gemakkelijke wedstrijd", sprak Goffin na afloop. "Vanaf het begin was Davidovich erg solide, erg precies en bewoog hij erg goed. Bij mij ontbrak het een beetje aan fysieke en mentale frisheid. Maar het niveau van mijn tennis was er, het was een mooi gevecht."

 

"In de eerste set kwam ik nog goed terug tot 4-4, maar het onbrak me aan luciditeit om erop en erover te gaan. Ik heb enkele slechte keuzes gemaakt en ik begon ook slecht te serveren. Dat is het gevolg van de opeenstapeling van wedstrijden. Maar alles bij elkaar ben ik heel tevreden van de voorbije week."