Ga naar de inhoud

Oekraïense Marta Kostjoek kan Elise Mertens weinig in de weg leggen: "Ze had het moeilijk, dat zag ik"

 za 12 maart 2022 21:17
BNP Paribas Open
Elise Mertens (29, 20)
Marta Kostyuk (39)
einde
6
set 1
2
6
set 2
1

Elise Mertens heeft op een drafje de derde ronde van het WTA-toernooi in Indian Wells bereikt. Ze gunde de Oekraïense Marta Kostjoek slechts 3 games. Kostjoek had deze week in een emotioneel duel gewonnen van Maryna Zanevska gewonnen.

Als reekshoofd mocht Elise Mertens de eerste ronde in Indian Wells laten passeren. In de tweede ronde trof ze Marta Kostjoek. De Oekraïense kreeg geen vat op de eerste opslag van Mertens en dat vertaalde zich ook in de score.

 

Na iets meer dan een uur had Mertens de overwinning al binnen: 6-2 en 6-1. De 19-jarige Kostjoek, geboren in Kiev, leek nooit haar ritme te vinden, maar met haar gedachten bij de oorlog in Oekraïne is dat niet zo verwonderlijk. 

 

Eerder deze week had Kostjoek de tweede ronde bereikt door in een emotioneel duel onze landgenote Maryna Zanevska, geboren in Oekraïne, te verslaan na drie hardbevochten sets.

Ik zag dat ze het niet makkelijk had, gezien de situatie in haar land.

Elise Mertens

"Ik heb een erg sterke match gespeeld", vond Mertens. "Ik zag ook dat ze het niet makkelijk had, gezien de situatie in haar land. Helaas hebben we daar geen vat op."


Mertens ontmoet in de derde ronde de winnares van het duel tussen de Tunesische Ons Jabeur (WTA-10) en de Australische Daria Saville (WTA-409).

Marta Kostjoek riep op Instagram op tot vrede

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Lees ook: