Kirsten Flipkens weert zich enorm, maar mist duel met nummer 2 Swiatek in Miami

Miami Open

Kirsten Flipkens (293)
Viktorija Golubic (125)
4
1
6
6
2
4
4
3
6

Kirsten Flipkens heeft de eerste ronde van het prestigieuze WTA-toernooi in Miami niet overleefd. De 36-jarige Belgische moest haar meerdere erkennen tegen de Zwitserse Viktorija Golubic, maar van het verschil in ranking (Flipkens is WTA-315, Golubic 42) was amper iets te merken. Na een felle strijd van 2 uur en 40 minuten  en 3 sets won Golubic het pleit. Zij mag in de 2e ronde tegen de Poolse Iga Swiatek.

Flipkens kwam uit de kwalificaties en was dus al gerodeerd. Ze deed goed mee tegen Golubic. De 9 jaar oudere Flipkens werd in elke set wel als eerste gebroken, maar dat kon ze telkens ongedaan maken. 

Zo ging het in de 1e set gelijk op tot 3-3, in de 2e en 3e tot 4-4. Maar Flipkens moest toch telkens meer breakballen wegwerken (14 van de 20 redde ze, tegenover 3 van de 8 voor Golubic). Dat maakte dat de Zwitserse 1 keer meer brak. En dat maakte het verschil.

Bij 4-4 in de beslissende set kwam Flipkens nog terug van 0-40 achter, maar Golubic ging toch door de opslag van onze landgenote en hield in het laatste spel haar opslag: 6-4, 4-6, 6-4.

Flipkens loopt een duel met 's werelds nummer twee Iga Swiatek mis. Die 20-jarige Poolse, vorige week winnares in Indian Wells, was als tweede reekshoofd vrij in de eerste ronde en treft nu Golubic.

Elise Mertens blijft over

Elise Mertens (WTA-24) is nu de enige overgebleven Belgische in het toernooi. Zij is als twintigste reekshoofd rechtstreeks voor de tweede ronde geplaatst en ontmoet daarin de Tsjechische Linda Fruhvirtova (WTA-279), die de Montenegrijnse Danka Kovinic (WTA-66) met 6-0 en 6-4 uitschakelde.

De amper 16-jarige Fruhvirtova, vorig jaar halvefinaliste op Wimbledon bij de junioren, kreeg een wildcard voor het hardcourttoernooi in Florida. Tegen Elise Mertens speelde ze nog niet eerder.

Alison Van Uytvanck (WTA-61), Maryna Zanevska (WTA-68) en Greet Minnen (WTA-81) gingen er eerder in de eerste ronde uit.