Ga naar de inhoud

David Goffin kruipt in Miami uit dal en wint eerste ATP-duel sinds januari: "Gaat beter en beter"

Roberto Carballés (61)
David Goffin (102)
einde
2
set 1
6
3
set 2
6

David Goffin heeft eindelijk nog eens kunnen zegevieren op de ATP Tour. De nummer 70 van de wereld klopte in het toptoernooi van Miami de Spanjaard Roberto Carballés in twee sets: 6-2 en 6-3. De vorige zege van Goffin in een ATP-match dateerde al van 31 januari in de eerste ronde in Montpellier.

David Goffin trok niet met het grootste zelfvertrouwen richting Florida. De Belgische nummer één in het mannentennis is bezig aan een dramatisch seizoensbegin en is afgezakt tot plek 70 op de ATP-ranking.

 

Zowel in Rotterdam, in Doha, in Dubai als in Indian Wells was de eerste ronde meteen het eindstation geweest voor Goffin. In het Challengertoernooi van Phoenix hoopte Goffin vorige week wat dan maar wat vertrouwen op te doen, maar daar sneuvelde hij in de kwartfinales.

 

In Miami trof hij de Spanjaard Roberto Carballés. Goffin toonde echter een ander gelaat dan de voorbije weken en legde snel zijn wil op aan de Spanjaard. Met solide tennis en een goed draaiende eerste opslag nam hij al snel een break. Bij 2-5 ging hij opnieuw door de service van Carballés: set 1 was binnen.

 

Goffin voelde dat een langverwachte zege erin zat en dat zorgde aan het begin van set twee voor een dipje. Zijn verloren service maakte hij echter al snel terug goed met een rebreak en daarna kwam onze landgenoot onder stoom. Carballés kwam een tweede break niet meer teboven: 6-3 en boeken toe.

 

Goffin tankt zo een welgekomen dosis vertrouwen. In de tweede ronde in Miami treft hij wel de nummer 19 van de wereld, Pablo Carreño Busta. Het staat 2-2 in de onderlinge duels. Als Goffin ook die klip weet te omzeilen, wacht wellicht een treffen met Jannik Sinner.

"Beste match sinds een tijd"

Natuurlijk was Goffin (31) tevreden. "Dit was mijn beste match sinds lang. Ik stel vast dat het week na week beter gaat. Met enkele zeges erbij begin ik me beter te voelen en beter mijn emoties te controleren."

"Vandaag was het echt goed van het begin tot het eind. Ik ben heel content over mijn niveau. Ik voel dat dat beetje bij beetje omhooggaat, ik ben blij dat ik dat vandaag hebben kunnen tonen."

"Ik speelde een heel slimme match. Ik liet hem niet in zijn spel komen, waarbij hij kon uithalen met zijn harde slagen, vooral met zijn forehand. Ik heb hem bij de keel gegrepen."

"Tactisch speelde ik het goed uit en ik stond er op de belangrijke momenten, zoals bij die 2-1-break in set 2. Het was een heel goede wedstrijd."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.