Ga naar de inhoud

David Goffin delft onderspit tegen Spanjaard Busta in Miami

Pablo Carreño (193, 17)
David Goffin (102)
einde
6
set 1
3
6
set 2
2

De tweede ronde is het eindstation voor David Goffin (ATP-70) in Miami. Onze landgenoot tankte vertrouwen met zijn eerste zege sinds januari in ronde 1, maar kon niet op tegen 's werelds nummer 19. De Spanjaard Pablo Carreno Busta was in 2 sets (6-3, 6-2) de betere.

Zijn winst tegen de Spanjaard Roberto Carballes zorgde voor een boost bij Goffin, maar dat volstond niet om Busta opzij te zetten. Goffin wist evenwel dat hij kansen had, want het stond 2-2 in de onderlinge duels, maar die andere wedstrijden waren, toen Goffin nog veel hoger op de ranking stond.

De twee heren sloegen goed op - de eerste opslag bij Goffin draaide aan een hoog percentage, waardoor ze in het begin makkelijk hun servicegames wonnen. Tot Busta bij 3-2 d eerste en enige breakbal van de eerste set verzilverde. Dat volstond voor set 1: 6-3.

In de tweede set verliepen de opslagspelletjes van Goffin moeizamer, tot 2-2 ging het nog gelijk op, maar daarna won Busta alle games: 6-2. In de laatste 2 games haalde Goffin geen punt. Busta, de derde van Tokio 2020, gaf in de hele match ook geen enkele breakkans weg.

Goffin: "Ik stond meteen onder druk"

"Het was een moeilijke wedstrijd", vertelde Goffin. "Hij was heel goed aan de partij gestart en was erg solide in zijn slagen. Ik stond meteen onder druk. Het was niet vanzelfsprekend, maar ik kon nog aanklampen in het begin van de set. Dat was ook het geval in het begin van de tweede set waarin ik me iets beter voelde."

 

"Over het algemeen was hij beter", is Goffin eerlijk. "Hij serveerde erg goed en ik kreeg geen enkele kans. Ik heb niet genoeg punten gesprokkeld om het hem lastig te maken en hem te kunnen destabiliseren."

 

"Ik had het moeilijk vandaag. Hij speelde op een heel hoog niveau en ik kon niet genoeg doen om hem te kunnen kloppen."