Ga naar de inhoud
Andrej Roebljov postte een verzoenende boodschap op Instagram.
Andrej Roebljov postte een verzoenende boodschap op Instagram.
Dubai Duty Free Tennis Championships
ATP klassement
naampunten
1
Novak Djokovic
11245
2
Carlos Alcaraz
8855
3
Daniil Medvedev
7600
4
Jannik Sinner
6490
5
Andrey Rublev
4805
6
Stefanos Tsitsipas
4235
7
Alexander Zverev
3985
8
Holger Rune
3660
9
Hubert Hurkacz
3245
10
Taylor Fritz
3100

Rus Roebljov na zege in Dubai: "Niet belangrijk in deze verschrikkelijke context"

 do 24 februari 2022 19:28
Dubai Duty Free Tennis Championships
Mackenzie McDonald (41)
Andrey Rublev (5, 2)
einde
6
set 1
2
3
set 2
6
1
set 3
6

De Rus Andrej Roebljov heeft zich donderdag geplaatst voor de halve finales van het ATP-toernooi in Dubai, maar dat was voor de nummer 7 van de wereld slechts bijzaak. Na zijn zege tegen de Amerikaan Mackenzie McDonald veroordeelde Roebljov de militaire operatie van zijn land in Oekraïne.

De 24-jarige Andrej Roebljov mocht vorig weekend nog twee keer vieren in Marseille. Hij won er het enkelspel en triomfeerde ook in het dubbelspel, aan de zijde van de Oekraïner Denys Moltsjanov.

 

Na zijn zege van donderdag in Dubai veroordeelde Roebljov dan ook de invasie van Rusland in het vaderland van zijn dubbelpartner. "Mijn overwinning van vandaag is niet belangrijk in deze verschrikkelijke context", vertelde de Rus.

"Je beseft nu hoe belangrijk het is om vrede in de wereld te hebben, om elkaar te respecteren wat er ook gebeurt, en om verenigd te zijn. Het gaat over zorg dragen voor onze aarde en voor elkaar. Dat is het belangrijkste."

Veel Russische sporters worden op Twitter geviseerd door de Russische militaire operatie in Oekraïne. "Zelfs als ik aangevallen word, zal ik tonen dat ik voor vrede sta. Ik zal niet agressief reageren", reageerde Roebljov op de online haatberichten. Op zijn Instagram-pagina plaatste hij ook nog een tekening van een Oekraïens en een Russisch mannetje die elkaar omhelzen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.