Ga naar de inhoud

Novak Djokovic blijft bij comeback in Dubai op koers om ATP-leider te blijven

Dubai Duty Free Tennis Championships

Novak Djokovic (1, crown1)
Karen Khachanov (15)
6
1
3
7
7
2
6
2

Novak Djokovic heeft zijn comeback in Dubai nog wat extra glans gegeven. In de tweede ronde van het ATP 500-toernooi was hij een maatje te sterk voor de Rus Karen Chatsjanov (nummer 26 van de wereld). Djokivic wil in Dubai zijn nummer 1-positie op de ATP-ranking, die hij na de Australian Open-soap bijna uit handen moest geven, verdedigen.

Novak Djokovic heeft zich vandaag geplaatst voor de kwartfinales van het ATP-toernooi in Dubai (hard/2.794.840 dollar). De Servische nummer 1 van de wereld versloeg in de tweede ronde (1/8e finales) de Rus Karen Chatsjanov (ATP 26) in twee sets: 6-3 en 7-6 (7/2). 

 

Djokovic haalde het maandag al in de eerste ronde in Dubai tegen de Italiaan Lorenzo Musetti (ATP 58) met twee keer 6-3. Voor de Serviër was dat zijn eerste officiële wedstrijd van het jaar. 

 

In januari kon hij niet meedoen aan de Australian Open omdat zijn medische vrijstelling waarmee hij de vaccinatieplicht tegen het coronavirus wilde omzeilen, niet werd aanvaard. 

 

Novak Djokovic wou in 2022 zijn 21e grandslamtitel veroveren om Rafael Nadal en Roger Federer eindelijk voorbij te steken, maar dat liep in Australië dus grondig mis. Na een soap werd de Serviër naar huis gestuurd en veroverde Nadal zowaar de recordtitel.

 

In de Verenigde Arabische Emiraten kan de Serviër wel deelnemen omdat het coronavaccin er niet verplicht is voor reizigers die het land binnen komen. De Serviër wil er zijn nummer 1-positie op de ATP-ranking verdedigen. 

 

Morgen (om 16 uur) mag hij dat doel in zijn kwartfinale al meteen kracht bijzetten tegen de Tsjech Jirí Veselý.