Ga naar de inhoud

Daniil Medvedev relativeert 1e plaats wereldranglijst: "Ik vind vrede belangrijker"

Abierto Mexicano Telcel

Daniil Medvedev (3, crown1)
Yoshihito Nishioka (46)
6
1
2
6
2
3

Machtswissel aan de top van het mannentennis. De 26-jarige Daniil Medvedev volgt maandag Novak Djokovic op als de nieuwe nummer 1 van de wereld. Maar voor de Rus is deze belangrijke mijlpaal slechts bijzaak door de politieke situatie in zijn land. "Op deze momenten besef je dat tennis soms niet zo belangrijk is", vertelde Medvedev na zijn beslissende zege in Acapulco.

Een emotionele achtbaan

"Ik had gemengde gevoelens toen ik wakker werd", klinkt het bij de Rus, refererend aan het nieuws dat in de nacht van woensdag op donderdag de Russische troepen Oekraïne zijn binnengevallen.

 

"Als tennisser wil ik vrede over de hele wereld promoten. Ik heb inmiddels als junior en als prof in zoveel verschillende landen gespeeld. Het is zwaar om al het nieuws te volgen. Ik ben volledig voor vrede", aldus Medvedev vanop het toernooi in Acapulco in Mexico. 

 

Terwijl Medvedev met zijn gedachten bij de oorlog zat, moest hij wel nog aan de bak. Hij klopte in twee sets de Japanner Yoshihito Nishioka (6-2 en 6-3). "Ik moest een wedstrijd spelen en dat was niet makkelijk, maar gelukkig heb ik gewonnen. Deze dag was voor mij een beetje een achtbaan. Er waren veel verschillende emoties."

Deze dag was voor mij een beetje een achtbaan. Er waren veel verschillende emoties. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Een nieuwe naam bovenaan

Daniil Medvedev neemt de eerste plaats op de wereldranglijst over van Novak Djokovic, die zijn leidende positie na twee jaar verliest. Djokovic kon eerder dit jaar niet deelnemen aan de Australian Open en verloor deze week in de kwartfinales van het ATP-toernooi in Dubai. "Vooraf wist ik eigenlijk niet eens dat ik de nieuwe nummer 1 zou worden bij een nederlaag van Novak Djokovic." 

 

Medvedev is de eerste tennisser sinds 2004 die de nummer 1 van de wereld wordt, buiten de zogenoemde grote vier: Novak Djokovic, Roger Federer, Andy Murray en Rafael Nadal.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.