Zanevska wint en treft Osaka die na 4 maanden weer op de baan staat

  Gippsland Trophy

  Petra Martic (34)
  Maryna Zanevska (77)
  3
  1
  6
  4
  2
  6

  Maryna Zanevska (WTA-82) heeft zich geplaatst voor de 1/8e finales op de Melbourne Summer Set 1, een voorbereidingstoernooi richting Australian Open. Onze landgenote trakteert zichzelf zo op een duel tegen Naomi Osaka (WTA-13). Osaka, die haar titel op de Australian Open verdedigt, staat pas weer op de baan na een lange break. 

  Zanevska, die in 2021 van de 250e naar de 82e plaats op de wereldranglijst steeg, versloeg in de eerste ronde in Melbourne de Kroatische Petra Martic (WTA 54). In twee sets had ze de klus geklaard met 6-3 en 6-4. 

   

  De wedstrijd duurde anderhalf uur. De 28-jarige Zanevska zal het in de volgende ronde niet makkelijk krijgen. Dan speelt ze tegen het Japanse topreekshoofd Naomi Osaka. Zij staat voor het eerst sinds de US Open weer op de baan en had het niet makkelijk in haar 1e ronde.

  Osaka heeft het niet makkelijk bij comeback tegen Cornet

  De 24-jarige Osaka zal over twee weken haar titel verdedigen op de Australian Open. Ze doet dat na een mentale break van enkele maanden. Osaka, voormalig nummer 1 van de wereld, stond al sinds de US Open in september niet meer op de baan.

   

  Ze oogde dan ook nog wat roestig in haar eerste partij tegen Alize Cornet. Ze had drie sets nodig om de française klein te krijgen: 6-4 3-6 en 6-3.

   

  "Ik maakte nog veel ongedwongen fouten, maar dat had ik ook wel verwacht", zei ze na de match. "Ik was zenuwachtig. Het was pas mijn eerste match."

  Gippsland Trophy

  Naomi Osaka (68, crown1)
  Alizé Cornet (60)
  6
  1
  4
  3
  2
  6
  6
  3
  3