Ga naar de inhoud
Medvedev
Daniil Medvedev reageerde zijn frustraties af op de scheidsrechter.
ATP klassement
naampunten
1
Novak Djokovic
11245
2
Carlos Alcaraz
8855
3
Daniil Medvedev
7600
4
Jannik Sinner
6490
5
Andrey Rublev
4805
6
Stefanos Tsitsipas
4235
7
Alexander Zverev
3985
8
Holger Rune
3660
9
Hubert Hurkacz
3245
10
Taylor Fritz
3100

VIDEO: Medvedev zet woede om in energie en speelt finale tegen Nadal

 vr 28 januari 2022 12:43
Australian Open
Stefanos Tsitsipas (6, 4)
Daniil Medvedev (3, 2)
einde
65
set 1
77
6
set 2
4
4
set 3
6
1
set 4
6

Daniil Medvedev speelt net als vorig jaar de finale van de Australian Open. De Rus won een bewogen halve finale tegen Stefanos Tsitsipas in vier sets. "Meestal verlies ik als slechte emoties de overhand nemen, maar gelukkig kon ik mijn focus opnieuw vinden", lachte de Rus na de match.

De tweede halve finale van de Australian Open was een heruitgave van vorig jaar. Ook toen stonden Daniil Medvedev en Stefanos Tsitsipas tegenover elkaar. In 2021 won Medvedev in drie sets. In 2022 had de Rus meer moeite met de Griek.

 

Het werd een emotioneel duel op het scherpst van de snee tussen twee jonge bijters. Dat bleek meteen in de eerste set, die pas beslist werd in en tiebreak. Medvedev haalde het uiteindelijk. 

In de tweede set liepen de emoties de spuigaten uit. Medvedev kreeg een woede-uitbarsting omdat de coach (en tevens vader) van Tsitsipas zijn zoon instructies zou geven vanuit de tribunes. Medvedev wou dat de scheidsrechter de Griek daar een waarschuwing voor gaf en dat zorgde voor een woordenwisseling die niet thuishoort op een tennisveld (zie video's).

 

"Zijn vader praat bij elk punt, ben je dom?", schreeuwde Medvedev. "Kijk naar me als ik tegen je praat." Hij noemde daarna de scheidsrechter ook nog "een kleine kat", om een ander Engels woord niet te moeten gebruiken.

 

Vlotte winst in set drie en vier

Daniil Medvedev ging even naar binnen voor een plaspauze en had in de catacomben zijn woede kunnen kanaliseren in energie. In de derde en vierde set was hij een klasse te sterk voor Tsitsipas met loepzuivere slagen. 

 

Tsitsipas liep achter de feiten aan en werd in de steek gelaten door zijn opslagspel. Medvedev maakte het uit met een perfect spelletje op het einde en 6-1-winst in de laatste set.

 

Zondag mag Medvedev proberen wat vorig jaar tegen Djokovic niet lukte: de Australian Open een eerste keer winnen. Als dat niet lukt, wordt Rafael Nadal de eerste mannelijke speler die 21 grandslams wint.

"Meestal verlies ik als emoties het overnemen"

Daniil Medvedev was duidelijk niet de favoriet van het Australische publiek, maar zag zijn fout wel in na de match en probeerde met de glimlach de harten opnieuw te veroveren.

 

"Meestal verlies ik als slechte emoties het overnemen. Je verliest er je focus en energie mee. Ik voelde al snel dat het een fout van me was. Gelukkig kon ik mijn focus terugvinden, want dit was toch een vrij belangrijke match", lachte hij.

 

In de finale wacht Rafael Nadal. "Nadal is heel sterk en ik zal mijn uiterste best moeten doen. Hopelijk ben ik tegen dan iets frisser, want vandaag had ik het zwaar na mijn lange wedstrijd in de kwartfinales."

De woede-uitbarsting van Medvedev
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.