Ga naar de inhoud

Setverlies brengt Rafael Nadal niet van de wijs op de Australian Open

Karen Khachanov (14, 28)
Rafael Nadal (240, 6)
einde
3
set 1
6
2
set 2
6
6
set 3
3
1
set 4
6

Rafael Nadal heeft de eerste test op de Australian Open met glans doorstaan. De Spanjaard versloeg Karan Chatsjanov, het 28e reekshoofd, in vier sets en stoot door naar de vierde ronde. De wedstrijd duurde net iets minder dan 3 uur. 

Rafael Nadal heeft dit seizoensbegin de goede vorm beet. In aanloop naar de Australian Open won hij in Melbourne al zonder setverlies een voorbereidingstoernooi en die lijn trok hij op de Australian Open in de eerste twee rondes door. 

 

Tegen Chatsjanov moest hij de derde set prijsgeven, maar dat bracht de veelwinnaar niet aan het twijfelen. "Ik speelde tegen een goeie tegenstander en ik ben blij dat ik mijn beste match van het jaar heb gespeeld", zei Nadal. In de volgende ronde wacht voor Nadal de Fransman Adrian Mannarino (ATP-69).   

 

Nadal won de Australian Open in 2009, na winst in de finale tegen Roger Federer. Hij was viermaal verliezend finalist in Melbourne, in 2012 (tegen Novak Djokovic), 2014 (tegen Stan Wawrinka), 2017 (tegen Roger Federer) en 2019 (tegen Novak Djokovic). 

Rafael Nadal jaagt in Melbourne op een 21e grandslamtitel, waarmee hij geschiedenis zou schrijven. Hij kan er immers de eerste tennisser ooit worden die meer dan 20 grandslamtoernooien kan winnen. 

 

Momenteel staat hij op gelijke hoogte met Roger Federer en Novak Djokovic, die niet van de partij zijn in Australië. Djokovic hoopte wel deel te nemen, maar zag zijn visum ingetrokken worden door de Australische autoriteiten.