Ga naar de inhoud

Kirsten Flipkens door in vrouwendubbel, eruit met Sander Gillé in gemengd

Australian Open

Kirsten Flipkens (293)Sara Sorribes 
Gabriela Dabrowski (48)Giuliana Olmos 
6
1
4
6
3
2
7
7
6
3
2

Kirsten Flipkens staat in de 1/8e finales van het vrouwendubbel op de Australian Open. Samen met de Spaanse Sara Sorribes Tormo, die haar in de 1e ronde uit het enkelspel kegelde, was ze in 3 sets te sterk voor het Canadees-Mexicaanse duo Gabriela Dabrowski en Giuliana Olmos: 6-4, 6-7 (3/7), 6-2. In de eerste ronde van het gemengde dubbel verging het de Belgen minder vannacht.

In de 1/8e finales ontmoeten de twee de Roemeense Jaqueline Cristian en de Duitse Andrea Petkovic.  

Geen succes in gemengd dubbel: Flipkens, Gillé en Vliegen out

Kirsten Flipkens en Sander Gillé hebben zich niet kunnen plaatsen voor de tweede ronde (1/8e finales) van het gemengde dubbelspel. Ook Joran Vliegen moest aan de zijde van de Sloveense Andreja Klepac meteen inpakken.

Flipkens en Gillé verloren in de eerste ronde tegen de Française Kristina Mladenovic en Kroaat Ivan Dodig, de vijfde reekshoofden, in 6-7 (4/7), 6-4, 10/3. De partij duurde 1 uur en 46 minuten.

Vliegen verloor naast Klepac tegen de Chinese Zhang Shuai en de Australiër John Peers, de tweede reekshoofden, in twee sets: 6-1, 6-4. De partij nam 53 minuten in beslag.

Gillé en Vliegen konden zich eerder deze week in Melbourne als dubbeltandem bij de mannen niet plaatsen voor de tweede ronde.