Ga naar de inhoud

2 op 4 voor Belgen: Greet Minnen strandt in eerste ronde

Australian Open

Greet Minnen (63)
Jaqueline Cristian (103)
5
1
7
4
2
6

Greet Minnen (WTA-84) is er niet in geslaagd om de eerste ronde op de Australian Open door te komen. De 24-jarige Belgische verloor in 2 sets van de Roemeense Jaqueline Cristian (WTA-73), die haar debuut maakte op de hoofdtabel van een grandslamtoernooi. Na 1 uur en 42 minuten stond er 7-5, 6-4 op het bord.

Het was Minnens derde deelname down-under, in 2020 bereikte ze de tweede ronde, nu ging ze er net als vorig jaar meteen uit. De 23-jarige Cristian maakte vorig jaar een opgemerkte sprong op de ranking en speelde in de herfst haar eerste WTA-finale.

Minnen had kansen, maar benutte ze niet. Zo werkte Cristian liefst 9 breakballen weg. Minnen liet na om al in het openingsgame te breken. De break kwam er toch voor 3-2, maar Cristian draaide de rollen nog om: 5-7 na 53 minuten. Op een cruciaal moment maakte Minnen 2 opeenvolgende fouten met de forehand.

In de 2e set was elke coherentie zoek met liefst 7 breaks. De set begon met 3 breaks, Minnen liet 3 keer de 4-1 liggen. Het was het begin van het einde, want Cristian pakte nu 2 keer de opslag van Minnen af.

Minnen was te onregelmatig met 30 directe fouten en maar 30 procent gewonnen punten op de 2e opslag.
 
Bij 4-5 voor de Roemeense kwamen er 3 matchballen bij 0-40. De 3e was de goeie voor Cristian na 1 uur en 43 minuten.

Minnen: "Ik miste overtuiging op de belangrijke momenten"

"Ik heb zeker mijn kansen gehad", zuchtte Greet Minnen na haar nederlaag. "Ik stond vaak op voorsprong en ik had ook een break voorsprong, maar in tennis betekent dat niet veel."

"Ik heb het gevoel dat ik op de belangrijke momenten wat overtuiging miste. Cristian is een heel agressieve speelster. Op de belangrijke momenten heb ik te weinig kunnen doen, waardoor zij met haar agressiviteit het tij kon keren. Dat heeft het verschil gemaakt."

"Ik ben wel teleurgesteld, want ik had het gevoel dat ik het overwicht had en ik weet dat ik beter kan."

"De laatste maanden zijn niet makkelijk geweest. Ik ben een beetje op zoek naar mijn tennis en ik speel met weinig vertrouwen, al vind ik wel dat ik progressie gemaakt heb in vergelijking met mijn eerste matchen dit seizoen. Het gevoel op de baan was beter. Ik denk dat ik wel op de goeie weg ben. Mijn doel voor 2022 is om me in de top 70 van de wereld te nestelen."

Vooraf

  1. 17 uur 53. Ik hoop dat ik een goed toernooi speel, maar kijk voorlopig niet verder dan de 1e ronde. Greet Minnen.
  2. 17 uur 51. Minnen: "Heb me goed voorbereid". In de eerste ronde van de Australian Open kijkt Greet Minnen (WTA-84) de Roemeense Jaqueline Cristian (WTA-73) in de ogen. "Ik heb haar nooit eerder ontmoet. Ze staat in elk geval goed te spelen de laatste tijd. Ik verwacht een stevige match, maar ik ben blij hier te zijn." "Ik hou van deze Grand Slam en ik ben ongeduldig om uit de startblokken te schieten", vertelde Minnen. "Ik heb het gevoel dat de ballen iets meer 'vliegen' dan normaal dit jaar en dat ze hoger stuiteren." "Ik heb me goed voorbereid met mijn coach Ann Devries. Ik hoop dat ik een goed toernooi zal spelen, maar ik kijk voorlopig niet verder dan de eerste ronde", sloot onze landgenote af. .