Hubert Hurkacz is eerste Pool die ATP Finals bereikt in 45 jaar

  ATP-Parijs, kwartfinale

  James Duckworth (163)
  Hubert Hurkacz (10, crown7)
  2
  1
  6
  7
  7
  2
  6
  4
  5
  3
  7

  Alle 8 tickets voor de ATP Finals zijn de deur uit. Hubert Hurkacz wist met een overwinning tegen de Australiër James Duckworth zijn hand te leggen op het laatste exemplaar.

  Hubert Hurkacz brak dit seizoen helemaal door, met niet alleen 3 toernooizeges maar vooral ook een halve finale op Wimbledon. Nooit eerder was de 24-jarige Pool door de eerste week van een grandslamtoernooi geraakt. Op weg naar die halve finale versloeg Hurkacz onder meer Federer en Medvedev.

   

  Dankzij die prestatie schoot Hurkacz ook op richting de top 10 van de ranking, die hij pas 2 weken geleden voor  het eerst indook. Hiermee kwam hij meteen ook in aanmerking voor de ATP Finals (vroeger de Masters), waar enkel de top 8 van de wereld aan mag deelnemen.

   

  Door de nederlaag van Jannik Sinner 2 dagen geleden wist Hurkacz dat hij met een zege tegen de Australiër James Duckworth over de Italiaan op de ranking zou springen en zo het laatste ticket zou grijpen (nummer 5 Nadal is er niet bij).

   

  Duckworth gaf het hem wel niet cadeau, maar bij 6-5 verloor hij zijn eigen opslag op het verkeerde moment. Hurkacz is de eerste Pool op de ATP Finals sinds Wojtek Fibak, die het in 1976 tot de finale schopte.

  Casper Ruud is de eerste Noor op de ATP Finals

  Gisteren wist de Noor Casper Ruud al het voorlaatste ticket voor de ATP Finals te bemachtigen. De 22-jarige Ruud wordt de eerste speler van zijn land die zich met het kruim van de tenniswereld mag meten. Hij won dit seizoen maar liefst 5 titels.