Andy Murray laat 7 matchpunten liggen tegen lucky loser in Parijs

  Rolex Paris Masters

  Andy Murray (61, Wild card)
  Dominik Koepfer (231, Lucky loser)
  4
  1
  6
  7
  2
  5
  6
  9
  3
  7
  11

  De eerste ronde van het Masterstoernooi in Parijs is meteen het eindstation geworden voor Andy Murray. Hij had zeven kansen om door te stoten, maar liet alle wedstrijdpunten onbenut tegen de Duitser Dominik Köpfer, die als lucky loser op de hoofdtabel was geraakt.

  Murray, weggezakt naar nummer 144 op de ATP-ranking na een heupoperatie, probeert weer aan zijn weg naar boven te timmeren. Maar dat loopt niet van een leien dakje: de Schot won dit seizoen 13 keer en verloor 13 keer.

   

  In Parijs, het toernooi dat hij in 2016 nog had gewonnen, worstelde Murray vooral met zijn opslag. Met 9 dubbele fouten, 49% op zijn eerste opslag en 36 unforced errors keek hij al snel tegen 6-4 en 5-3 aan tegen de Duitse lucky loser Dominik Köpfer.

   

  Murray sleepte wel nog een derde set uit de brand, maar kon het maar niet afmaken. Köpfer redde 2 matchballen om een tiebreak af te dwingen en daarin overleefde hij nog eens 5 matchpunten. Na 3 uur moest Murray het hoofd buigen.

   

  "Ik verdiende het niet om de wedstrijd te winnen. Ik speelde niet goed genoeg om te winnen", zei Murray. "Ik had tal van kansen op het einde, maar mijn spel was niet goed genoeg."