Ga naar de inhoud

Zverev blijft maar winnen in 2021: Duitser steekt 5e titel op zak in Wenen

Erste Bank Open

Frances Tiafoe (11, Kwal.)
Alexander Zverev (10, crown2)
5
1
7
4
2
6

Alexander Zverev (ATP-4) heeft het ATP-toernooi van Wenen op zijn naam geschreven. In de finale was de Duitser met 5-7 en 4-6 te sterk voor de Amerikaanse kwalificatiespeler Frances Tiafoe (ATP-49). Voor Zverev is het al zijn 5e titel in 2021.

Het gaat Alexander Zverev voor de wind dit jaar. Na eindzeges in Acapulco, Cincinnati, Madrid en het olympische enkelspel stond de 24-jarige tennisser vandaag al voor zijn 5e finale dit seizoen.

Toch lette de Duitser maar beter op voor kwalificatiespeler Tiafoe. Op weg naar de finale had de 23-jarige Amerikaan namelijk al afgerekend met eerste reekshoofd Stefanos Tsitsipas (ATP-3) en Jannik Sinner (ATP-11).

Dat de adelbrieven van Tiafoe niet verwaarloosbaar waren, bleek ook meteen in de 1e set.  De Amerikaan hield gelijke tred tot 5-5, maar moest vervolgens toch het hoofd buigen met 5-7.

Ook in de 2e set liet Tiafoe staaltjes van zijn kunnen zien. De kwalificatiespeler pakte uit met enkele geweldige punten, maar moest de trofee na 4-6 in set 2 toch aan Zverev laten.

Met zijn titel in Wenen behoudt Zverev dus zijn perfecte rapport dit jaar. De Duitser speelde in 2021 5 finales en won die allemaal.

Het winnende punt in de finale:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.