WTA-100 haalt Emma Raducanu van haar wolk: "Les voor de toekomst"

  BNP Paribas Open

  Emma Raducanu (75, crown17, Wild card)
  Aliaksandra Sasnovich (30)
  2
  1
  6
  4
  2
  6

  Emma Raducanu staat na haar zege op de US Open weer met de voeten op de grond. De 18-jarige Britse verloor haar opener in Indian Wells tegen de Wit-Russin Aliaksandra Sasnovitsj (WTA-100) in twee sets: 6-2 en 6-4. 

  Emma Raducanu was als zeventiende reekshoofd vrij in de eerste ronde maar verslikte zich dus meteen in haar eerste wedstrijd van het prestigieuze WTA-toernooi in Indian Wells.

   

  De jonge Britse zorgde recent nog voor een ware stunt door als qualifier de US Open op haar naam te schrijven, zonder setverlies bovendien. Maar in Californië liep het dus minder vlot.

   

  In de eerste set stapelde Raducanu de missers op, maar ze hervond in set 2 de slagen en haar agressieve spel van de US Open. Maar bij een 1-4-voorsprong stortte haar spel helemaal in. De ervaren Sasnovitsj toonde geen genade en maakte het af in 2 sets: 6-2, 6-4.

  Emma Raducanu: "Een les voor de toekomst"

  "Aliaksandra is een ervaren tegenstandster. Ik moest me aanpassen aan de omstandigheden, het was mijn eerste keer in Indian Wells en zij was beter dan ik", gaf Raducanu toe.


  "Ze verdiende het om te winnen. Het is een les voor de toekomst. Het zal me tijd kosten om me aan te passen aan mijn nieuwe status en alles wat ik beleefd heb."

  Emma Raducanu worstelde met haar spel.