Ga naar de inhoud

WTA klassement

naampunten
1
Iga Swiatek
9295
2
Aryna Sabalenka
9050
3
Coco Gauff
6580
4
Elena Rybakina
6365
5
Jessica Pegula
5975
6
Ons Jabeur
4195
7
Markéta Vondroušová
4046
8
Karolína Muchová
3650
9
Maria Sakkari
3620
10
Barbora Krejcíková
2880

Alison Van Uytvanck zet Roemeense opzij op weg naar finale in Kazachstan

 vr 1 oktober 2021 13:30
Astana Open
Jaqueline Cristian (89)
Alison Van Uytvanck (299, 2)
einde
3
set 1
6
3
set 2
6

Alison Van Uytvanck is op dreef in Kazachstan. Onze landgenote heeft de finale bereikt van de Astana Open in Nur-Sultan. Van Uytvanck was in de halve finales in twee sets te sterk voor Jaqueline Cristian: 6-3, 6-3.

Alison Van Uytvanck stond nog maar voor de eerste keer dit seizoen in de halve finales van een WTA-toernooi. Tegen de Roemeense Jaqueline Cristian (WTA-126) was ze vastbesloten om de laatste horde voor de finale te nemen.

 

Ze dicteerde de wet tegen Cristian en brak de Roemeense op love om de eerste set binnen te rijven. Van Uytvanck leek door te stomen naar een vlotte zege, maar bij 5-1 begon Cristian tegen te stribbelen.

 

De Roemeense ging vol voor de winners en Van Uytvanck, aangemoedigd door haar vriendin Greet Minnen, begon te twijfelen. Bij 5-3 slaagde ze er toch in om haar opslag te behouden en het af te maken. Na 1 uur en 16 minuten was het ticket voor de finale binnen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Van Uytvanck: "Ik had een goed tactisch plan"

Alison Van Uytvanck was opgelucht dat ze het kon afmaken. "Bij 5-1 begon ze opeens heel goed te spelen en begon ik wat zenuwachtig te worden", gaf onze landgenote toe. "Ik ben blij dat ik mijn laatste opslagspel kon vasthouden."

 

Daarvoor was Van Uytvanck baas. "Ik had een goed tactisch plan. Ik wou agressief tennissen: de returns snel nemen en veel eerste opslagen binnen slaan. Daar moest ik me op focussen."

 

In de finale treft van Uytvanck de plaatselijke favoriete Joeli Poetintseva of de Zweedse Rebecca Peterson. "Misschien dat ik nog even ga kijken, maar ik denk het niet. Sowieso wordt het een zware match en dan kan ik beter al recupereren in het hotel om in de finale alles te kunnen geven."

Lees ook: