Het US Open-avontuur van Gillé/Vliegen eindigt met tiebreak in 2e ronde

  US Open

  Sander Gillé Joran Vliegen 
  Jonny O'Mara Aisam Qureshi 
  6
  1
  3
  3
  2
  6
  6
  3
  3
  7
  7

  Sander Gillé en Joran Vliegen hebben zich vanavond niet kunnen plaatsen voor de derde ronde (1/8e finales) van het dubbelspel op de US Open. De Belgische tandem verloor een supertiebreak op het hardcourt in New York tegen het Brits-Pakistaanse duo Jonny O'Mara/Aisam-Ul-Haq Qureshi.

  Onze landgenoten Sander Gillé en Joran Vliegen moeten het dubbeltoernooi op de US Open verlaten. Het Amerikaanse avontuur van het Belgische tennisduo werd in de 2e ronde een halt toegeroepen door het Brits-Pakistaanse duo Jonny O'Mara/Aisam-Ul-Haq Qureshi

   

  Het duo Gillé/Vliegen dwong in een zenuwslag van 2 uur en 17 minuten nog een tiebreak af na drie sets: 3-6, 6-3 en 7-6. Maar op het scherpst van de snee kwamen ze met 7-3 net tekort om door te stoten naar de 1/8e finales.

   

  In de eerste ronde in New York gingen ze nog vlot voorbij de Wit-Rus Ilya Ivashka en de Spanjaard Jaume Munar in 1 uur en 2 minuten. Met tweemaal 6-3 was die overwinning snel beklonken

   

  De 30-jarige Gillé (ATP 32 dubbel) en de 28-jarige Vliegen (ATP 31 dubbel) wonnen samen al vijf ATP-titels, waaronder een dit jaar (eind februari) in Singapore.