Greet Minnen is niet opgewassen tegen Bianca Andreescu op US Open

US Open

Greet Minnen (120, Lucky loser)
Bianca Andreescu (42, crown6)
1
1
6
2
2
6

Greet Minnen heeft niet kunnen stunten in de derde ronde van de US Open tegen Bianca Andreescu, de winnares van de US Open van 2019: 6-1, 6-2. Onze landgenote kan het toernooi met opgeheven hoofd verlaten.

Gesterkt door haar zeges tegen Podoroska en Samsonova droomde Minnen misschien van een stunt, maar ze merkte snel dat het niveau van Andreescu te hoog gegrepen was.


De Canadese overpowerde Minnen en daar vond onze landgenote geen antwoord op. Na 1-1 won de Canadese maar liefst 9 games op een rij: 1-6, 0-4.


Maar Minnen liet zich niet zomaar naar de slachtbank leiden. Ze behield nog twee keer haar opslag en liet Andreescu nog werken voor de zege: 1-6, 2-6.


Zo blijft Elise Mertens als enige Belgische over in het enkelspel, het is van 2010 (Clijsters en Wickmayer) dat 2 Belgische vrouwen de tweede week haalden. Opvallend: Andreescu verloor nog geen enkele wedstrijd op de US Open.


De uitschakeling in de derde ronde mag geen negatief gevoel veroorzaken bij Minnen. Als lucky loser raakte ze voor het eerst in de derde ronde van een grandslamtoernooi.

Minnen: "Andreescu was simpelweg veel te sterk vandaag"

Greet Minnen kreeg na een goed begin geen vat op Andreescu. "In het begin maakte ze meer fouten dan ik. Ik was ook de eerste die een breakbal kreeg. Maar vanaf 2-1 schakelde ze een versnelling hoger en speelde ze een voortreffelijke partij."

 

"Ze legde veel lengte in haar slagen en hield een heel hoog ritme aan van begin tot einde. Ik kende vanaf dan enorme moeilijkheden om haar onder druk te zetten. Ze was simpelweg veel te sterk vandaag", maakte Minnen een eerlijke analyse.

 

"Ik wou graag beter doen, maar Andreescu is een toptienspeelster die reeds een grandslamtoernooi won. Ik kreeg enkele kansjes die ik onbenut liet. Ik kwam ook 0-40 voor op haar opslag in de tweede set zonder ervan te profiteren. Dat zijn zaken die het verschil maken tegen een speelster van haar kaliber."

Fase per fase

  1. 18 uur 13. Andreescu wint! Het tweede matchpunt is wel het goede voor Andreescu. Ze verslaat Minnen met 6-1, 6-2 en stoot door naar de vierde ronde. .
  2. 18 uur 08. Minnen werkt matchpunt weg. Greet Minnen houdt Andreescu nog wat langer aan de praat. Ze werkt op haar eigen opslag een matchpunt weg en behoudt haar opslag: 2-5. .
  3. 18 uur . Na 9 games op een rij voor Andreescu raakt Minnen nog een keer op het scorebord. Met enkele knappe punten kan ze haar opslag behouden: 1-6, 1-4. .
  4. 17 uur 56.
  5. 17 uur 55. Greet Minnen vindt geen antwoord op het krachtige spel van Andreescu. Ze kijkt al tegen een 4-0-achterstand aan in set 2. .
  6. 17 uur 51.
  7. 17 uur 39. Set 1 is voor Andreescu. Greet Minnen kon tegen Andreescu haar eerste opslagspel winnen, maar daarna kreeg ze 5 games op een rij om de oren: 6-1. .
  8. 17 uur 28. Greet Minnen heeft het moeilijk. Andreescu dicteert de wet en onze landgenote moet achtervolgen: 1-4. .