Big smile bij Elise Mertens in de Big Apple: ze stoot door naar ronde 4

US Open

Elise Mertens (28, crown15)
Ons Jabeur (7, crown20)
6
1
3
7
2
5

Elise Mertens is op kruissnelheid gekomen op de US Open. Onze landgenote won ook haar derde match op het grandslamtoernooi in New York. Vannacht schakelde ze de Tunesische speelster Ons Jabeur uit in 2 sets. "Mijn niveau gaat in stijgende lijn", concludeert Mertens tevreden.

Elise Mertens heeft haar draai gevonden in New York. In haar eerste match moest ze haar overlevingsinstinct aanspreken, maar nu tennist de Belgische nummer 1 weer op niveau.

 

Ons Jabeur had eerder dit jaar de kwartfinales gehaald op Wimbledon, maar dat boezemde Mertens geen angst in. Tegen de Tunesische liet ze zich in set 1 maar op één schoonheidsfoutje betrappen: een verloren opslagspel bij 5-2.

 

In de 2e set liet bood Jabeur meer weerwerk. Tot ze bij 6-5 serveerde om in de match te blijven. Onze landgenote rook bloed en sloeg toe bij haar 3e matchpunt.

Elise Mertens bedankt Ons Jabeur voor de wedstrijd.

"Niveau gaat in stijgende lijn"

"Ik wist dat ik haar onder druk moest zetten met agressief tennis", legde Elise Mertens achteraf uit. "Ik serveerde goed en raakte de bal zoals het moest. Dat was ook nodig."

 

"In de tweede set sloeg de vermoeidheid even toe, maar ik ben er wel in geslaagd om kalm te blijven. Iemand in het publiek riep: "Geloof erin." Dat is exact wat ik gedaan heb."

 

Net als de voorbije 3 jaar heeft Elise Mertens de 2e week gehaald in New York. Mertens: "Daar ben ik blij mee, maar het doet me vooral plezier dat mijn niveau in stijgende lijn gaat."

Tegen dubbelpartner Sabalenka

In de volgende ronde speelt Elise Mertens tegen een oude bekende: Aryna Sabalenka. De twee boekten al grote successen in het dubbelspel. Samen wonnen ze onder meer de US Open (2019) en de Australian Open (2021).

 

In het enkelspel doet Sabalenka het iets beter dan Mertens. De nummer 2 van de wereld won al 5 confrontaties tegenover 2 zeges voor Mertens. De laatste zege van onze landgenote dateert al van 3 jaar geleden op het toernooi van Montréal.

 

"Op een grandslamtoernooi is alles mogelijk", kijkt een positieve Mertens vooruit. "Ik ga sowieso weer alles geven."

Elise Mertens en Aryna Sabalenka met de dubbeltrofee van de Australian Open.