Amerikaanse tieners gunnen Elise Mertens geen halve finale in dubbelspel

  US Open

  Hsieh Su-Wei (278)Elise Mertens 
  Coco Gauff (7)Caty McNally 
  3
  1
  6
  6
  1
  2
  7
  7

  Geen nieuwe dubbeltitel voor Elise Mertens in New York. In de kwartfinale botste ze dit jaar aan de zijde van Hsieh Su-Wei op een jong Amerikaans duo: Cori Gauff (17) en Caty McNally (19). Zo zit de vierde grandslam van het jaar er helemaal op voor de beste Belgische.

  Mertens en haar dubbelpartner waren de eerste reekshoofden in New York, maar die status kunnen ze dus geen eer aandoen. De kwartfinales werden het eindpunt. In set 1 hield Mertens maar net iets meer dan een halfuur stand.

   

  Daarna herpakte ze zich wel en de tweede set ging gelijk op. Het draaide uit op een tiebreak en daarin ging meteen de opslag verloren. Een klap die Mertens en Su-Wei niet meer te boven kwamen. 

   

  Na anderhalf uur mochten de Amerikaanse jonkies juichen. Gauff en McNally staan voor het eerst in de halve finales van het dubbelspel.   Gauff en McNally, elfde op de plaatsingslijst, vormen een erg jong duo. Opvallend, met haar 35 jaar was Hsieh woensdag bijna zo oud als haar twee tegenstanders samen. 

   

  Om een plaats in de finale te bemachtigen moeten de 17-jarige Gauff en de 19-jarige McNally voorbij de Canadese Gabriela Dabrowski en de Braziliaanse Luisa Stefani, de vijfde reekshoofden.

   

  Met Elise Mertens vertrekt de laatste Belg uit New York.