Mertens blijft olympische kater doorspoelen in Stanford, halve finale lonkt

  Mubadala Silicon Valley Classic

  Elise Mertens (44, crown1)
  Yulia Putintseva (41, crown8)
  6
  1
  3
  7
  10
  2
  6
  8

  Elise Mertens probeert in Stanford haar olympische teleurstelling door te spoelen. Voorlopig met succes, want het eerste reekshoofd heeft vandaag opnieuw een stap richting de finale gezet. Na een tweesetter tegen de Kazakse Putintseva mag ze zich opmaken voor de halve finales. 

  Voor Mertens, en alle andere speelsters, is het toernooi in San José de eerste afspraak op de kalender na de Olympische Spelen. Onze landgenote is als eerste geplaatst in Californië en was daardoor vrij in de eerste ronde. 

   

  In de tweede ronde versloeg ze de Française Kristina Mladenovic in een zenuwslopende driesetter. Vandaag had ze maar twee sets nodig tegen de Kazakse Yulia Putintseva, die zich als 8e voor dit toernooi plaatste.

   

  Mertens won de eerste set op overtuigende wijze, maar de tweede set had wat meer voeten in de aarde. Na een tiebreak (10-8) plaatste ze zich voor de halve finales in Stanford. Daar mag ze het opnemen tegen de Russische Daria Kasatkina.

  "Ik neem het positieve mee"

  "Alles moest werken als ik kans wilde hebben om te winnen, want ze speelde echt goed", aldus het eerste reekshoofd na de wedstrijd. "Ze speelde de bal waar ze wilde, miste amper en serveerde heel goed."

   

  "Ik probeerde agressief te zijn en naar het net te komen, maar ze had overal een antwoord op. Het was moeilijk om oplossingen te vinden. Ik had de voorbije twee dagen twee felbevochten wedstrijden gespeeld en mijn energieniveau was lager dan normaal, waardoor mijn benen zwaarder aanvoelden."

   

  "Ik heb getracht zo lang mogelijk aan te klampen in de hoop dat de match nog zou kantelen, maar dat is niet gebeurd."

   

  "In het algemeen was het een goed toernooi", evalueerde Mertens nog. "Ik speelde een paar goede wedstrijden en bereikte de halve finales. Ik neem het positieve mee en vooral de goede kwartfinale."

   

  "Ik heb de afgelopen tijd veel gereisd: ik was in Groot-Brittannië, België, Japan en nu hier. Het is een dijk van een programma, maar aan de andere kant was ik blij om mijn eerste deelname aan de Olympische Spelen mee te maken en ook hier te kunnen spelen."