Elise Mertens zet Podoroska opzij in eerste ronde in Cincinnati

  Western & Southern Open

  Elise Mertens (44, crown15)
  Nadia Podoroska (202)
  6
  1
  3
  6
  2
  4

  Elise Mertens heeft haar snelle exit in Montreal doorgespoeld met een zege in de eerste ronde van het WTA-toernooi van Cincinnati (1.835.490 dollar). De beste Belgische, nummer 16 van de wereld, was op de beslissende momenten beter dan de Argentijnse Nadia Podoroska (WTA-38): 6-3, 6-4 in 1 uur en 40 minuten.

  Opvallend: zowel Mertens (in de 1e ronde al) als Podoroska verloren vorige week tegen Montreal-laureate Camila Giorgi. In hun onderlinge duel afgelopen nacht op het hardcourt in de VS draaide de opslag van Mertens niet op volle toeren met amper de helft goede eerste opslagen.

  Mertens hield evenwel het hoofd koel op de lastige momenten en werkte 6 van 7 breakballen weg. Enkel op het eind van de 1e set moest ze haar opslag prijsgeven, maar ze had nog overschot om die set met 6-3 te winnen.

  Podoroska, in 2020 goed voor de halve finale in Roland Garros, gaf als enige ook in set 2 haar opslag weg en kon zelf geen breakkansen benutten. Mertens maakte het op love uit.

  In de 2e ronde wacht de Kazakse Elena Rybakina (WTA-19) of de Australische wildcard Samantha Stosur (WTA-186).

  Mertens: "Het gevoel was goed"

  "Ik ben blij dat ik heb gewonnen, want ik had geen makkelijke loting", zei Elise Mertens aan persagentschap Belga. "Ik had het goede ritme snel te pakken. Het kon nog beter, maar ik heb constant gespeeld. De eerste service kwam goed door, dat is altijd een voordeel."

   

  "Ik heb minder fouten gemaakt dan mijn tegenstander. Ze heeft een goede rechter, maar ik heb goed de rally's gestuurd. Ik probeerde geen domme fouten te maken en dat lukte. Het gevoel was goed."   

   

  "Dit is een zwaar toernooi", legde ze uit. "Natuurlijk wil ik mijn halvefinaleplaats van vorig jaar graag verdedigen. Maar ik bekijk het wedstrijd per wedstrijd."

  Beelden van de match:

  Elise Mertens zoekt en vindt haar oorring terug