Ga naar de inhoud

Vlammetje van Osaka dooft uit in 1/8e finales van olympisch tennistoernooi

Markéta Vondroušová (8)
Naomi Osaka (69, 2)
einde
6
set 1
1
6
set 2
4

Naomi Osaka (WTA-2) zal in eigen land geen olympisch tenniskampioene worden. Het uithangbord van de Spelen ging er in de derde ronde uit tegen de Tsjechische Marketa Vondrousova (WTA-42). Na amper 1u10min werd het 6-1 en 6-4.

Vondrousova, finaliste op Roland Garros in 2019, liep Osaka helemaal onder de voet in de eerste set. De Japanse kon slechts één keer haar opslagspelletje behouden en kreeg een 6-1 om de oren. 

 

In de tweede set was er meer evenwicht. Beide speelsters verloren snel één keer hun opslag. Nadien ging het gelijkopgaand tot 5-4. Osaka moest serveren om in de wedstrijd te blijven, maar dat lukte niet. Het derde wedstrijdpunt bleek het goede voor Vondrousova.

 

Osaka kende een woelige aanloop naar de Olympische Spelen. Ze won in februari wel nog de Australian Open, maar door mentale moeilijkheden gaf ze forfait voor haar tweede ronde op Roland Garros. Nadien nam ze niet deel aan Wimbledon. 

 

Osaka kreeg vorige week vrijdag bij de openingsceremonie de eer de olympische vlam aan te steken in het Olympisch Stadion van Tokio.