Ga naar de inhoud

Olympische Spelen

WTA klassement

naampunten
1
Iga Swiatek
9295
2
Aryna Sabalenka
9050
3
Coco Gauff
6580
4
Elena Rybakina
6365
5
Jessica Pegula
5975
6
Ons Jabeur
4195
7
Markéta Vondroušová
4046
8
Karolína Muchová
3650
9
Maria Sakkari
3620
10
Barbora Krejcíková
2880

Van Uytvanck maakt set achterstand nog goed en schakelt topspeelster Kvitova uit

 ma 26 juli 2021 09:28
Olympische Spelen
Petra Kvitová (14, 10)
Alison Van Uytvanck (299)
einde
7
set 1
5
3
set 2
6
0
set 3
6

Alison Van Uytvanck (WTA-59) is er in geslaagd om topspeelster Petra Kvitova (WTA-13) te verslaan in de 2e ronde van het olympische tennistoernooi. Van Uytvanck verloor de eerste set, maar krikte nadien haar niveau op en haalde uiteindelijk een verdiende maar verrassende zege binnen.

Van Uytvanck stunt in de 2e ronde na knappe zege tegen Kvitova

In de aanvangsfase van de partij haalden beide speelsters al meteen een goed niveau. Van Uytvanck probeerde in het 3e spelletje om al meteen door de opslag van Kvitova te gaan, maar ze slaagde er niet in om een breakkans te verzilveren. 

 

Kvitova had minder nodig en ging even later wel door de opslag van onze landgenote: 4-2. Kvitova leek nadien door te stomen naar setwinst, maar Van Uytvanck wiste haar achterstand toch nog uit.


De late comeback van onze landgenote mocht uiteindelijk niet baten, de Tsjechische profiteerde van enkele foutjes en haalde met 7-5 de openingsset toch binnen.

2e en 3e set voor Van Uytvanck

In de 2e set krikte Van Uytvanck haar niveau nog wat extra op. Een eerste break werkte Kvitova nog weg, bij 3-3 was het nog eens raak. Onze landgenote hield dit keer wel vol en won set 2 met 3-6. Een 3e en beslissende set zou de doorslag moeten geven.

 

In die slotset was het vet van de soep bij Kvitova. Ze leverde al snel een spelletje op de eigen opslag in en moest toekijken hoe Van Uytvanck in geen tijd een 0-3 voorsprong beet had. 

 

Van Uytvanck was nu niet meer te houden, ging nog 2 keer door de opslag van Kvitova en won de laatste set met 0-6. 

 

In de volgende ronde zal Van Uytvanck opnieuw een stunt kunnen gebruiken. Ze neemt het dan op tegen Garbine Muguruza (WTA-9). Op zaterdag verloor Van Uytvanck al eens van de Spaanse, toen samen met Elise Mertens in het dubbelspel.

Het Belgische tennisavontuur op de Olympische Spelen zit er op deze manier nog niet op. Elise Mertens (enkel- en dubbelspel) en Sander Gillé en Joran Vliegen (dubbelspel) zijn wel al helemaal uitgeschakeld.

Van Uytvanck: "3e ronde op de Spelen: het is een droom die uitkomt"

"Ik ben zeker tevreden met het niveau dat ik haal", vertelde Van Uytvanck na de wedstrijd. "Het is de eerste keer dat ik van haar kan winnen."

 

"Ik had niks te verliezen, maar speelde wel een goede match. Ik ben super blij dat ik in de 3e ronde sta op de Olympische Spelen. Het is een droom die uitkomt."

 

"Ik moet nu tegen Muguruza. Weer een Wimbledon-kampioene. Het zal opnieuw een pittige partij worden. Ik ben goed in vorm en ben goed aan het spelen. Ik heb van niemand schrik. Ik heb uiteindelijk ook niks te verliezen."

programma Alison Van Uytvanck in het enkelspel
Van Uytvanck-Jorovic (Ser) eerste ronde 6-3, 6-2 verslag
Van Uytvanck-Kvitova (Tsj) tweede ronde 5-7, 6-3, 6-0 verslag
Van Uytvanck-Muguruza (Spa) 1/8e finale 4-6, 1-6 verslag
Alison Van Uytvanck/Elise Mertens in het dubbelspel
R1 Muguruza/Suarez Navarro (Spa) 3-6, 6-7 verslag
Lees ook: