Sander Gillé en Hayley Carter naar 1/8e finales gemengd dubbelspel

  Wimbledon

  Sander Gillé Hayley Carter 
  Marcelo Demoliner Luisa Stefani 
  6
  1
  2
  3
  2
  6
  6
  3
  3

  Sander Gillé heeft zich samen met de Amerikaanse Hayley Carter verzekerd van de 1/8e finales in het gemengd dubbelspel op Wimbledon. Tegen het Braziliaanse duo Demoliner/Stefani werd het 6-2, 3-6 en 6-3.

  Terwijl Gillé en Carter in de 1e ronde nog vrij waren, moesten ze vandaag wel aan de bak om zich te verzekeren van de 1/8e finales op Wimbledon. Daarvoor moest onze landgenoot wel nog afrekenen met Demoliner en Stefani.

   

  Samen met Carter begon Gillé goed aan de partij. Na een gelijk opgaande openingsfase slaagden ze erin 4 spelletjes op rij te winnen en zo de 1e set met 6-2 binnen te halen.

   

  In de 2e set werd een compleet ander verhaal geschreven. De Braziliaanse tandem kwam onder stoom en wist ook nog eens 3 breakpunten weg te werken: 3-6. De beslissende set beloofde een dubbeltje op zijn kant te worden.

   

  In die laatste set grepen Gillé en Carter meteen het momentum om zich vervolgens op  3-0 te heisen. Die voorsprong gaven ze niet meer uit handen, waardoor ze zich nu mogen opmaken voor de volgende ronde.

  Lees ook: