Nummer 1 van de wereld Barty overleeft 1e ronde niet, Osaka stoot wel door

  Olympische Spelen

  Ashleigh Barty (1, crown1)
  Sara Sorribes (67)
  4
  1
  6
  3
  2
  6

  Ashleigh Barty, nummer 1 van de wereld bij de dames, is er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de 2e ronde in het enkelspel. De Australische verloor van de sterk spelende Sara Sorribes (WTA-48) met 4-6 en 3-6.

  Enkele weken terug kroonde Barty zich nog als winnares op Wimbledon. Ze zakte dus als een van de topfavorieten af naar Tokio. Tegen de zeer solide spelende Sorribes maakte Barty te veel fouten om aanspraak te kunnen maken op de zege.

   

  In de eerste set kwam Barty al vrij snel op een 1-4-achterstand. De Australische probeerde om zich terug te knokken en slaagde erin om nog een opslagspelletje af te snoepen van Sorribes, maar het was onvoldoende om haar achterstand nog ongedaan te maken.

   

  Ook in de volgende set moest Barty na enkele onnodige fouten bij 3-3 een spelletje op de eigen opslag inleveren. Ze slaagde er niet in om deze situatie nog om te keren en ligt zo meteen uit het enkelspel bij de vrouwen. In het dubbelspel plaatste Barty zich samen met haar landgenote Storm Sanders wel voor de 2e ronde.

  Osaka wel vlot door naar 2e ronde

  Thuisspeelster Naomi Osaka (WTA-2) kende dan weer weinig problemen met haar Chinese tegenstander Zheng Saisai (WTA-52). De Japanse domineerde in de eerste set met forse 1-6-cijfers als gevolg.

   

  In de 2e set bood de Chinese meer weerwerk, maar opnieuw moest ze al vrij snel een opslagspelletje inleveren. Osaka serveerde nadien de wedstrijd soeverein uit. In de volgende ronde treft ze de Zwitserse Viktorija Golubic (WTA-50).

  Lees ook: