Meer succes in het enkelspel: Alison Van Uytvanck vlot naar 2e ronde

  Olympische Spelen

  Ivana Jorovic (284)
  Alison Van Uytvanck (55)
  3
  1
  6
  2
  2
  6

  Alison Van Uytvanck (WTA-62) heeft zich na de pijnlijke uitschakeling in het dubbelspel nu wel kunnen plaatsen voor een plekje in de 2e ronde in het enkelspel. Ze versloeg na een dik uur tennis de Servische Ivana Jorovic (WTA-309) met 3-6 en 2-6.

  Een spannende partij werd het nooit voor Van Uytvanck. Ze serveerde in de eerste set uitstekend en gaf Jorovic zelfs geen enkele breakkans. De Servische raakte intussen bij 1-2 haar opslag wel kwijt.

   

  In de 2e set ging Van Uytvanck opnieuw voortvarend van start, ze had al snel een 1-4 voorsprong beet. Jorovic knokte zich wel nog een stukje terug, maar moest uiteindelijk met 3-6 en 2-6 inpakken. Van Uytvanck treft in de volgende ronde de Tsjechische topper Petra Kvitova (WTA-13).

  Van Uytvanck: "Eerste zege op de Spelen: dit ga ik nooit meer vergeten"

  "Dit is mooi, ik ben echt heel blij om dit te mogen meemaken", zei Van Uytvanck na haar partij. "Hier meedoen is al een overwinning op zich en nu deze zege, dat
  ga ik nooit vergeten."

   

  "Het was redelijk warm maar ik had er eigenlijk niet veel last van. Ik heb gedaan wat ik moest doen. We hadden een tactisch plan bedacht en ik heb dat goed uitgevoerd. Ik had de match onder controle van begin tot einde en dat is wel een leuk gevoel." 

  Lees ook: