Medvedev klaagt over hitte en tipt organisatie: "Start wedstrijden 's avonds"

  Olympische Spelen

  Alexander Bublik (41)
  Daniil Medvedev (4, crown2)
  4
  1
  6
  6
  8
  2
  7
  10

  Daniil Medvedev heeft de eerste horde genomen op de Olympische Spelen. De Rus klopte de Kazak Alexander Boeblik in twee sets, maar had enorm veel last van de hitte. "Ik denk dat het beter is dat we wat later starten, ik geef het maar mee", zei de nummer 2 van de wereld na de wedstrijd.

  Na 1 uur en 41 minuten tennis klaarde Medvedev de klus tegen Boeblik. Dat voelde te lang aan voor de Rus, die klaagde over de warmte. "Ik denk dat het beter is om de partijen pas 's avonds te laten starten", legde Medvedev uit. "Dan is de hitte minder fel."

   

  De temperatuur liep in Japan op tot 32 graden. "Ik heb niet vaak in slechtere omstandigheden als vandaag gespeeld. Ik denk ook niet dat de organisatoren dat zullen veranderen midden in het toernooi, maar ik geef het maar mee. Het kan nuttig zijn."   

   

  Medvedev relativeerde zijn woorden nog. "We zijn hier op de Olympische Spelen om een medaille te pakken, niet om te klagen over de hitte. Maar het was vandaag heel zwaar voor ons allebei." In de tweede ronde treft hij de Indiër Sumit Nagal (ATP 160).

  Pavljoetsjenkova valt bijna flauw, ook Djokovic ziet af

  Niet enkel Medvedev had het lastig met de hitte, ook voor Anastasia Pavljoetsjenkova was het een strijd tegen de temperatuur. De Russische moest een medische time out vragen omdat ze bijna flauwviel. Ze wist zich te herpakken en stootte door naar de tweede ronde: 6-0 en 6-1 tegen de Italiaanse Sara Errani.

   

  Nummer 1 van de wereld, Novak Djokovic, heeft heel wat liters gezweet. "Het was erg zwaar", weet hij. "De hitte wordt geabosrbeerd door her terrein en blijf hangen. Er staat ook geen zuchtje wind, dus het is een hele uitdaging om hier te presteren.