Maryna Zanevska mag zich opmaken voor halve finale in Polen

  BNP Paribas Poland Open

  Nuria Párrizas (88, crown9)
  Maryna Zanevska (78)
  3
  1
  6
  2
  2
  6

  Maryna Zanevska (WTA-165) blijft haar goede vorm maar doortrekken in Polen. Onze landgenote kwam tegen de Spaanse Párrizas (WTA-112) nooit in de problemen en stootte met 6-2 en 6-3 door naar de halve finales.

  Maryna Zanevska stormt als een wervelwind door het WTA-toernooi van Polen. In haar kwartfinale tegen Nuria Párrizas won de Belgische na 1 uur en 19 minuten spelen met 6-3 en 6-2.

   

  In de eerste set ging Zanevska meteen door de opslag van haar opponente. Onze landgenote zat meteen in een zetel en werkte zich met enkele knappe punten naar 3-6-setwinst op het Poolse gravel.

   

  In de tweede set zagen we hetzelfde spelbeeld. Párrizas verweerde zich kranig, maar kon nooit echt een vuist maken. Zanevska ging nog twee keer door de opslag van de Spaanse en stak zo ook set 2 (2-6) op zak. 

   

  Het is de tweede keer dat Zanevska in de halve finales van een WTA-toernooi staat. Het duel tussen Katarzyna Kawa (WTA-143) en de Oekraïense Kateryna Kozlova (WTA-141) moet beslissen wie haar volgende tegenstandster wordt.