Ga naar de inhoud
Van Uytvanck raakt niet voorbij Muguruza.

Olympische Spelen

WTA klassement

naampunten
1
Iga Swiatek
9295
2
Aryna Sabalenka
9050
3
Coco Gauff
6580
4
Elena Rybakina
6365
5
Jessica Pegula
5975
6
Ons Jabeur
4195
7
Markéta Vondroušová
4046
8
Karolína Muchová
3650
9
Maria Sakkari
3620
10
Barbora Krejcíková
2880

Over en uit: wervelende Muguruza kegelt dappere Van Uytvanck uit de Spelen

 di 27 juli 2021 03:18
Olympische Spelen
Alison Van Uytvanck (299)
Garbiñe Muguruza (272, 7)
einde
4
set 1
6
1
set 2
6

Het olympische tennistoernooi van de Belgen zit erop: Alison Van Uytvanck (WTA-59), die in de vorige ronde nog wereldtopper Kvitova versloeg, moest in de achtste finales duidelijk haar meerdere erkennen in de dominante Spaanse Garbiñe Muguruza (WTA-9): 4-6 en 1-6.

Van Uytvanck begon haar queeste richting kwartfinales met een domper: ze moest meteen haar opslag inleveren tegen de voormalige Roland Garros- en Wimbledon-winnares Muguruza. 

 

Maar na een stormonderbreking hervatte onze landgenote al even stormachtig. Ze kon op haar beurt een break vergaren en kwam zo terug tot 3-3. In een prangende slotfase van de eerste set miste Van Uytvanck vooral wat finesse, waardoor ze alsnog een break en de set moest toestaan.

 

In de tweede set bleef onze landgenote strijdvaardig, maar in een breakfestival trok Muguruza met heel dominant tennis het laken duidelijk naar zich toe. Tot 1-3 kon Van Uytvanck de hoop levend houden, maar nadien stoomde Muguruza in een oogwenk door naar de kwartfinales. Van Uytvanck kan Tokio met opgeheven hoofd verlaten, maar jammer genoeg moeten we het vanaf de kwartfinales zonder tennissende landgenoten doen.

Van Uytvanck: "Ben tevreden over het parcours dat ik heb afgelegd"

Van Uytvanck was ondanks het verlies tevreden over haar wedstrijd. "Wat er is misgelopen? Niet veel. Muguruza speelde gewoon een heel goede match. Zij staat niet voor niets in de top 10 van de wereld en ze heeft ook al een paar grandslams gewonnen."

 

"Ik voelde me goed, maar had wat pech. Ik had 2-0 kunnen voorkomen, maar het werd 0-2. We zijn ook goed omgegaan met de regenpauze, maar ze was heel sterk."

 

De eerste Spelen van Van Uytvanck zitten erop. "Het was een plezante ervaring. Na mijn zege tegen Kvitova gisteren kreeg ik in het atletendorp veel felicitaties van de andere Belgen. Ik ben tevreden over mijn niveau hier en over het parcours dat ik heb afgelegd. Ik klopte Kvitova en lig er nu uit tegen het nummer 9 van de wereld. Ik mag niet klagen."

Devries: “Ze heeft verloren van iemand die gewoon sterker was”

programma Alison Van Uytvanck in het enkelspel
Van Uytvanck-Jorovic (Ser) eerste ronde 6-3, 6-2 verslag
Van Uytvanck-Kvitova (Tsj) tweede ronde 5-7, 6-3, 6-0 verslag
Van Uytvanck-Muguruza (Spa) 1/8e finale 4-6, 1-6 verslag
Alison Van Uytvanck/Elise Mertens in het dubbelspel
R1 Muguruza/Suarez Navarro (Spa) 3-6, 6-7 verslag

Van Uytvanck - Muguruza:

08:10

1/8e finales is eindstation voor Van Uytvanck

Na een stormachtig begin van Muguruza knokte Van Uytvanck zich weer in de wedstrijd. Maar naar het einde van de wedstrijd toe, stond er geen maat meer op de wervelende Spaanse. Het olympisch avontuur van Van Uytvanck wordt dus een halt toegeroepen in de 1/8e finales.

08:06

Muguruza breekt opnieuw

Over and out voor Van Uytvanck? De Spaanse komt helemaal onder stroom. Onze landgenote lijkt nu definitief de trein te missen. Maakt Muguruza het meteen af in het volgende spelletje?

08:00

Het staat 1-4. Nu toont Muguruza dat ze gewoon een zeer taaie klant is.

Gert Gommé
07:57

Muguruza heeft Van Uytvanck in een houdgreep

Muguruza slaat nu een klein gaatje. Na een millimeterbal komt de Spaanse op een 1-3-voorsprong. Kan Van Uytvanck zich opnieuw in de wedstrijd knokken?

07:53

Ondertussen in het judo:

Ter info: in het judo gaat Mathias Casse door naar de halve finale.

07:49

De bordjes hangen weer gelijk. Er is meer nodig om Alison Van Uytvanck een mentale tik te geven. Ze deelt nu zelf een dreun uit aan de Spaanse. Gaat ze door voor de knock-out?

07:45

Valse start Van Uytvanck

Van Uytvanck lijkt wat uit het lood geslagen na de eerste set. Ze geeft Muguruza het eerste spelletje van de tweede set cadeau.

07:42

Jammer, hier zat meer in voor Van Uytvanck ...

Gert Gommé
07:40

Eerste set voor Muguruza

Van Uytvanck kwam snel uit de catacomben na een impasse door de weersomstandigheden in Tokio. Ze kwam sterk terug van een 3-0-achterstand, maar miste in de beslissende set wat finesse. Uit frustratie slaat ze de bal hard weg. Ze voelt dat ze hier iets heeft laten liggen.

07:30

4-4: De opslag van Van Uytvanck rendeert

Dat Alison Van Uytvanck een serieuze troef in handen heeft met haar opslag weten we al. Maar onze landgenote speelt die kaart vandaag ook goed uit. Muguruza wordt 3x tot een standbeeld gedegradeerd na een ace van Van Uytvanck. Het levert haar een 4-4-stand op.

07:25

Muguruza schiet wakker

Van Uytvanck en Muguruza maken er een spannend potje van. De Spaanse lijkt haar ritme weer te vinden na de vliegende start van onze landgenote en hijst zichzelf weer in het voordeel: 3-4.

07:22

Zo zie je maar, van 3-0 naar 3-3. Voorlopig zit er niet veel lijn in deze wedstrijd.

Gert Gommé
07:15

Goede herstart van Van Uytvanck

Goed (her)begonnen is half gewonnen? Van Uytvanck veegt meteen de 0 van het bord én breekt op de opslag van Muguruza (3-2). Grijpt ze deze tweede kans met beide handen? Als ze het volgende opslagspelletje wint, zet ze haar voet weer naast de Spaanse.

06:01

Het hoofd koel houden? Tennissters hebben geheim wapen:

05:28

Valt de wedstrijd meteen in het water?

De speelsters trekken meteen de kleedkamer in. Het gedruppel in Tokio is zo opnieuw de boosdoener.

05:26

3-0 voor de opportunistische Muguruza. Dat is niet helemaal de juiste weergave van de werkelijkheid.

Gert Gommé
05:19

2-0 voor Muguruza

Felbevochten punten in de aanvangsfase. Zowel Van Uytvanck als Muguruza bikkelen om elk punt, maar de Spaanse kon enkele profiteren van de verkeerde eerste opzet van onze landgenote. Kan ze haar vizier straks wel op scherp zetten? De drive is allszins al aanwezig.

05:18

Dit gaat een pittig partijtje worden. Van Uytvanck heeft er zin in.

Gert Gommé