Federer (39) voor 7e keer op rij naar kwartfinales op Wimbledon

  Wimbledon

  Roger Federer (97, crown6)
  Lorenzo Sonego (59, crown23)
  7
  1
  5
  6
  2
  4
  6
  3
  2

  Roger Federer heeft zich geplaatst voor de kwartfinales op Wimbledon, al ging dat niet zonder slag of stoot. Tegen de Italiaan Lorenzo Sonego moest hij vooral in de eerste set zwoegen.

  In 2001 haalde Federer op Roland Garros zijn eerste kwartfinale op een grandslamfinale, ruim 20 jaar later draait de Zwitser nog altijd mee aan de top. Voor de 7e keer op rij haalt hij de kwartfinales op Wimbledon, waarmee hij de oudste kwartfinalist is op een grand slam sinds 1977.

   

  Tegen de 13 jaar jongere Lorenzo Sonego moest hij in de eerste set zwoegen. Federer gaf een break bij 5-4 nog uit handen, maar trok de set uiteindelijk met 7-5 naar zich toe. Een korte regenpauze tussendoor had duidelijk deugd gedaan.

   

  In de volgende sets ging het steeds vlotter voor de 20-voudige grandslamwinnaar. In de kwartfinale neemt Federer het op tegen Daniil Medvedev of Hubert Hurkacz, een wedstrijd die werd afgeblazen door de regen en de invallende duisternis.

   

  Federer is na een knie-operatie op zoek naar zijn 9e eindzege op Wimbledon. Vorige maand gaf hij in de 4e ronde van Roland Garros op om zich volledig te kunnen focussen op zijn favoriete grastoernooi.

  Fase per fase

  1. 21 uur 12. Federer stoot door. Na een moeilijke eerste set ging het steeds vlotter voor Federer. De Zwitser staat in de kwartfinales na 6-2 in de 3e set. .
  2. 20 uur 43. Ook set 2 voor Federer. Sonego speelt een verdienstelijke wedstrijd, maar wordt nog niet beloond op het scorebord. Hij kon geen breakkans afdwingen in de 2e set, Federer sloeg één keer toe en kon zo doorstomen naar 6-4. .
  3. 20 uur 11. Eerste set binnen. Federer kan toch een tiebreak vermijden. Hij dwingt - opnieuw met wat moeite - een break af en kan de set nu wil in de wacht slepen. Heeft de regenpauze deugd gedaan? .
  4. 19 uur 20. 5-5. Federer zal nog wat meer moeten vechten in de eerste set. Lorenzo Sonego komt zowaar op 40-0 op de opslag van Federer en brengt de stand weer in evenwicht. De Zwitser zal zijn ticket voor de kwartfinales niet cadeau krijgen. .
  5. 19 uur 13. 5-3. Federer heeft lang moeten zwoegen, maar heeft dan toch zijn eerste break kunnen afdwingen en bevestigen. De Zwitser neemt een optie op de eerste set. .