Barty walst over landgenote Tomljanovic op weg naar eerste halve finale

  Wimbledon

  Ashleigh Barty (1, crown1)
  Ajla Tomljanovic (33)
  6
  1
  1
  6
  2
  3

  Ashleigh Barty heeft het Australische onderonsje gewonnen tegen Ajla Tomljanovic. De nummer 1 van de wereld was in twee korte sets te sterk voor haar landgenote en mag zich opmaken voor een duel met de Duitse Angelique Kerber.

  Gisteren stond Ajla Tomljanovic niet lang op de baan, omdat haar tegenstandster Raducanu moest opgeven. Ook vandaag speelde ze slechts een uur tennis. Dat dankzij een sterke Ashleigh Barty.

   

  Het was voor de beide speelsters de eerste keer dat ze in de kwartfinales stonden op het gras van Wimbledon. De 25-jarige Barty had duidelijk minder last van de druk. 

   

  Met een razende vaart zette ze set 1 naar haar hand. Ze gunde haar landgenote slechts één opslagspelletje. Ook in de tweede set nam Barty de bovenhand. Na 1 uur en 6 minuten zat de kwartfinale er al op.

  Kerber op weg naar tweede titel?

  Angelique Kerber staat voor de vierde keer in haar carrière in de halve finale van Wimbledon. De Duitse nummer 28 op de WTA-ranglijst was in haar kwartfinale te sterk voor Karolina Muchova. 

   

  Kerber speelde agressief tennis tegen de Tsjechische. De nummer 22 van de wereld had geen antwoord op het spel van de Duitse, die de wedstrijd won met 6-2 en 6-3 na 1 uur en 15 minuten.


  De 33-jarige Kerber won het toernooi in 2018 na winst tegen Serena Williams. Op weg naar een nieuwe finale mag ze zich opmaken voor een duel tegen de nummer 1 van de wereld.