Titelverdedigers Nadal en Swiatek vlot naar 2e week Roland Garros

  Roland Garros

  Rafael Nadal (6, crown3)
  Cameron Norrie (11)
  6
  1
  3
  6
  2
  3
  6
  3
  3

  103 matchen gewonnen op Roland Garros, 2 verloren. Met die indrukwekkende statistiek stoot Rafael Nadal door naar de 4e ronde in Parijs. De Spanjaard jaagt op zijn 14e titel op Roland Garros.

  Probeer een ijzersterke Spanjaard maar eens zijn 3e nederlaag op Roland Garros aan te smeren. Met die haast onmogelijke opdracht kwam de Brit Cameron Norrie het terrein op.

   

  Norrie kon in de tweede set wel twee keer door de opslag van Nadal gaan, maar op meer moest hij niet hopen. Met drie keer 6-3 stormde Nadal naar zijn 103e zege op Roland Garros.

   

  De volgende uitdager is het Italiaanse talent Jannik Sinner. De 19-jarige belofte stond ook vorig jaar al eens tegenover Nadal en werd bij zijn debuut afgestopt in de kwartfinales.

  Swiatek laat geen set liggen

  Met haar 20e setwinst op rij op Roland Garros heeft Iga Swiatek zich geplaatst voor de tweede week in Parijs. De Poolse titelverdedigster moest vooral in de eerste set zwoegen tegen Anett Kontaveit.

   

  Swiatek was wel gewaarschuwd, want ze verloor haar twee eerdere confrontaties met de Estse. De net 20-jarige tennister kon de moeilijke eerste set beslissen na een tiebreak en maakte het dan indrukwekkend af in set 2.

   

  In de achtste finales neemt Swiatek het op tegen de 18-jarige Oekraïense Marta Kostjoek.