Ga naar de inhoud
Carla Suarez
Carla Suarez in actie op haar favoriete toernooi.

WTA klassement

naampunten
1
Iga Swiatek
10560
2
Aryna Sabalenka
7848
3
Coco Gauff
7258
4
Elena Rybakina
6293
5
Jessica Pegula
4870
6
Maria Sakkari
4195
7
Markéta Vondroušová
4090
8
Zheng Qinwen
4000
9
Ons Jabeur
3533
10
Jelena Ostapenko
3438

Suarez verliest bij comeback, maar belangrijkste match had ze al gewonnen

 wo 2 juni 2021 11:42
Roland Garros: eerste ronde (v)
Carla Suárez (272)
Sloane Stephens (33)
einde
6
set 1
3
64
set 2
77
4
set 3
6

Gisteravond was het op Roland Garros uitkijken naar de rentree van Carla Suarez Navarro. De 32-jarige Spaanse speelde haar eerste wedstrijd sinds ze kanker had overwonnen. "Ik wilde Roland Garros niet nog een keer missen", sprak Suarez, die nipt verloor.

Carla Suarez Navarro had bijna anderhalf jaar geen wedstrijd gespeeld. Gisteravond mocht de voormalige top 10-speelster haar rentree maken op haar lievelingstoernooi: Roland Garros.

 

Ei zo na had Suarez voormalig US Open-winnares Sloane Stephens verslagen. In set 2 stond ze bij 5-4 op 2 punten van de overwinning.

 

Het lukte Suarez niet om de wedstrijd uit te serveren en Stephens nam de regie over. De 32-jarige Spaanse knokte nog voor wat ze waard was, maar bij 4-4 in de beslissende set was het vat af.

 

Stephens pakte Suarez eens goed vast na de wedstrijd en gaf de tweevoudige kwartfinaliste een warm applaus.

Carla Suarez en Sloane Stephens
Carla Suarez meteen na de wedstrijd met Sloane Stephens.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

"Ik wilde Roland Garros niet nog een keer missen"

"Ik zal hier nog anders op terugkijken, maar op dit moment kan ik niet blij zijn. Ik stond op het terrein om de wedstrijd te winnen", reageerde Carla Suarez meteen na de match.


"Al wist ik ook dat het erg zou moeilijk worden als het niet in 2 sets lukte. De vermoeidheid heeft me parten gespeeld. Het is duidelijk dat ik meer tijd nodig heb."


"Hoe dan ook, ik heb alles gedaan wat ik kon om hier weer te staan. Ik wilde Roland Garros niet nog een keer missen", besloot Suarez, die lymfeklierkanker overwon.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
lees/bekijk ook: