Roger Federer stoot door: "Maar ik weet niet of ik 1/8e finale speel"

  Roland Garros

  Dominik Koepfer (202)
  Roger Federer (97, crown8)
  6
  5
  1
  7
  7
  7
  7
  2
  6
  3
  6
  4
  3
  7
  7
  5
  4
  7

  Afgelopen nacht rond de klok van 1u heeft Roger Federer zich naar de laatste 16 geklopt op Roland Garros. Na een gevecht van 3,5 uur en 4 zware sets ging de Duitser Dominik Köpfer voor de bijl: 7-6, 6-7, 7-6, 7-5. De 39-jarige Federer, die lang out was, twijfelt evenwel om de 1/8e finale te spelen. Wimbledon is zijn hoofddoel.

  Federer, die begin augustus 40 jaar wordt, onderging in 2020 twee operaties aan zijn rechterknie. Roland Garros is zijn eerste grandslamtoernooi in 16 maanden. Pas in maart keerde hij terug en veel speelde de 20-voudige grandslamwinnaar niet sindsdien.

   

  Met Wimbledon later deze maand in zijn achterhoofd wil Federer zijn gezond verstand laten spreken. In de 1/8e finale in Parijs wacht de Italiaan Matteo Berrettini, maar mogelijk krijgt die de match cadeau.

   

  "Ik weet niet of ik wel zal spelen", gaf Federer immers afgelopen nacht aan. "Ik moet beslissen of ik doordoe of niet. Is het niet te risicovol (voor de knie, red) om voort te doen? Is het niet het goede moment om rust te nemen?", stelde hij zichzelf enkele vragen op de persconferentie.

   

  Op 14 juni wil Federer zijn grasseizoen lanceren in Halle. "Na iedere match moet ik mijn situatie evalueren, afwachten in welke staat ik de volgende ochtend wakker word en hoe het met mijn knie gaat. Dat is misschien nog meer nodig na zo'n lange match als vanavond."

  Federer niet zeker van achtste finale