Onderhandse opslag op matchpunt breekt Medvedev zuur op tegen Tsitsipas

  Roland Garros, kwartfinale

  Stefanos Tsitsipas (4, crown5)
  Daniil Medvedev (7, crown2)
  6
  1
  3
  7
  7
  2
  6
  3
  7
  3
  5

  Stefanos Tsitsipas heeft voor het tweede jaar op een rij de halve finales op Roland Garros bereikt. Daniil Medvedev, de nummer 2 van de wereld, plooide na 3 felbevochten sets.

  Het valt bijna niet te geloven, maar Daniil Medvedev had tot voor dit jaar nog geen enkele match gewonnen op Roland Garros. De Rus is dus helemaal geen gravelspeler, maar deze keer kon hij zijn wapens van de snelle banen (vooral zijn opslag en precieze mokerslagen) ook kopiëren op de gemalen baksteen.

   

  Stefanos Tsitsipas kon er als meer ervaren gravelbijter dus niet gerust op zijn, ook al niet omdat hij in zijn vorige 7 ontmoetingen met Medvedev maar 1 keer kon winnen.

   

  In de eerste set kregen we eerst nog de wat onwennige Medvedev te zien en zo had Tsitsipas aan 1 break genoeg, maar in set 2 schroefde de nummer 2 van de wereld zijn niveau op. Medvedev kreeg zelfs 2 setpunten, maar verloor alsnog in de tiebreak.

   

  Het pleitte voor de Rus dat deze nieuwe tegenslag zijn vechtlust niet aantastte. Opnieuw leken we op weg naar een tiebreak, tot Medvedev bij 5-6 plots een 40-0 uit handen gaf. Bij matchpunt tegen speelde hij alles of niets.

   

  Met een gewaagde onderhandse opslag, waarmee Michael Chang ooit Parijs mee verbaasde en vermaakte, dacht hij Tsitsipas te verrassen. Dat pakte totaal verkeerd uit. Eén rake klap later zat het erop voor Medvedev. Tsitsipas moet voorbij Alexander Zverev als hij voor het eerst in zijn carrière de finale van een grandslamtoernooi wil halen.

  Het opmerkelijke matchpunt

  Meer hoogtepunten uit de match