Knieblessure houdt Fransman Adrian Mannarino van stunt tegen Roger Federer

  Wimbledon

  Roger Federer (97, crown6)
  Adrian Mannarino (58)
  6
  1
  4
  6
  3
  2
  7
  7
  3
  3
  6
  6
  4
  2

  Roger Federer heeft een lastige eerste werkdag achter de rug op het gras van Wimbledon. Tegen Adrian Mannarino leek Federer op weg naar een vijfsetter, tot de Fransman weggleed en zijn knie blesseerde.

  De eerste wedstrijd op een Grand Slam toernooi kan verraderlijk zijn. Vraag dat maar aan Roger Federer. De Zwitser begon nochtans goed aan zijn partij tegen Adrian Mannarino en pakte set 1 met 6-4.

   

  De Franse nummer 41 van de wereld bood in set 2 meer weerwerk. Na een tiebreak hing hij de setstanden in evenwicht. Mannarino stoomde door en schreef ook set 3 achter zijn naam.

   

  Federer moest zwoegen en zweten, maar wist set 4 toch overtuigend te winnen. Aan het einde van die set schoof zijn tegenstander uit op het gras. Geen stunt in set 5 voor Mannarino, die de strijd moest staken met een knieblessure. 

   

  Roger Federer gaat naar ronde 2. De 8-voudige winnaar van Wimbledon komt met de schrik vrij.

  Federer: "Mannarino was de betere speler vandaag"

  "Het is vreselijk", reageert Roger Federer na de wedstrijd. "Dit toont aan dat 1 punt een wedstrijd, seizoen en zelfs een carrière kan veranderen."

   

  "Ik wens hem een spoedig herstel toe. Ik hoop dat hij snel weer kan tennissen. Mannarino was de betere speler vandaag, dus heb ik een beetje geluk dat ik in ronde twee sta."

  Lees ook: