Dubbeldrama: Elise Mertens en Hsieh laten 7 matchballen liggen

  Roland Garros

  Hsieh Su-Wei (278)Elise Mertens 
  Bethanie Mattek-Sands (272)Iga Swiatek 
  7
  1
  5
  4
  2
  6
  5
  3
  7

  Het eerste grandslamavontuur samen van Elise Mertens en Su-Wei Hsieh is een afknapper geworden. Als eerste reekshoofd ging het duo eruit in de 3e ronde. In de 3e set tegen Bethanie Mattek-Sands en Iga Swiatek stonden ze nochtans 5-1 voor. Het Belgisch-Taiwanese duo liet 7 matchballen liggen.

  Mertens en Hsieh jaagden een eerste grandslamsucces na. Mertens won begin dit jaar nog de Australian Open in het dubbel met de Wit-Russin Aryna Sabalenka. Maar die laatste legt zich toe op het enkelspel.

   

  Mertens, de nummer 2 van de wereld in het dubbel, vond met Hsieh een nieuwe dubbelpartner, de nummer 3 van de wereld. Hun avontuur in Parijs stopt evenwel sneller dan verwacht na 3 felbevochten sets.

   

  Mattek-Sands en de winnares van Roland Garros 2020 maakten het verlies van de 1e set goed na een strijd van 3 uur en 11 minuten. Ze stonden in set 3 nochtans me de rug tegen de muur: 5-1 achter.

   

  Mertens en Hsieh kregen elk de kans om de match uit te serveren, maar de kwaliteit in het slot van de match bleef achterwege. De service net niet goed genoeg, volleys niet accuraat. Liefst 7 matchballen gaven de 2 uit handen.

   

  De uitkomst werd zo helemaal anders. Mattek-Sands en Swiatek kregen bij 5-6 2 matchpunten, waar Mertens en Hsieh toch nog deuce van konden maken. Een derde matchbal tegen was er evenwel te veel aan.

   

  Roland Garros zit er dus op voor Mertens: gisteren verloor ze ook in de 3e ronde van het enkelspel tegen de Griekse Maria Sakkari.

  Lees ook: