David Goffin geeft op na een val op het gras in Halle

  Noventi Open

  David Goffin (41, crown7)
  Corentin Moutet (66)
  6
  1
  1
  5
  2
  7

  Het blijft tegenzitten voor David Goffin. Na zijn vroege uitschakeling in Roland Garros wou de beste Belg vertrouwen opdoen op het gras van Halle. Hij was goed op weg tegen de Fransman Corentin Moutet, maar een schuiver deed hem de das om. 

  Goffin (ATP-13) had net de 1e set binnengehaald met 6-1, toen hij in het volgende spelletje een lelijke schuiver maakte. Zijn rechtervoet sloeg helemaal om.

   

  Onze landgenoot deed voort en brak (3-1), maar zijn voet speelde hem parten. Het was zichtbaar duidelijk dat hij last had. Bij 5-4 mocht hij serveren voor de match, maar Moutet won de 3 volgende spelletjes. Het sein voor Goffin om er de brui aan te geven. Een derde set zag hij niet zitten.

  "Jammer, want ik was goed voorbereid"

  "Het zijn zaken die jammer genoeg kunnen gebeuren op gras", reageerde Goffin na zijn opgave bij Belga. 

   

  "De pijn aan mijn knie en heup verdween na enkele minuten. Maar met mijn enkel ging het helemaal niet."

   

  "Ik zal onderzoeken ondergaan om te achterhalen wat er scheelt. Aangezien het een eerder rustige match was, heb ik geprobeerd de wedstrijd op één been te winnen. Ik wist ook dat er daarna één of twee rustdagen zouden volgen."

   

  "Maar uiteindelijk was het niet mogelijk. De enkel deed te veel pijn. Ook al had ik vandaag gewonnen, dan zou ik het toernooi meteen verlaten hebben. Het is echt jammer, ik voelde dat ik goed voorbereid was voor het grasseizoen."

  David Goffin bezeerde zich bij een slipper op het gras

  Tegenstander Moutet schuift ook uit, zonder erg