17-jarige Cori Gauff mept Elise Mertens er meteen uit in Eastbourne

  Rothesay International Eastbourne

  Elise Mertens (32, crown7)
  Coco Gauff (6)
  6
  1
  0
  6
  4
  2
  7
  7
  5
  3
  7

  Elise Mertens heeft in de voorbereiding op Wimbledon niet lang kunnen wennen aan het grasgevoel in Eastbourne. In de eerste ronde van het WTA-toernooi struikelde Mertens over het 17-jarige Amerikaanse toptalent Cori Gauff.

  Nochtans zag het er na de 1e set erg rooskleurig uit voor Elise Mertens, het 7e reekshoofd in Eastbourne. De opslag van Cori Gauff draaide vierkant en daarvan profiteerde onze landgenote optimaal. In amper 21 minuten smeerde Mertens Gauff een "bagel" aan: 6-0.

   

  Ook set 2 begon in mineur voor Gauff, die opnieuw een break moest toestaan in het 1e spelletje. Maar de 17-jarige Amerikaanse toonde weerbaarheid en krikte haar niveau op. In het vervolg van de set regende het wel nog breaks. Gauff dwong een tiebreak af en sleepte een beslissende 3e set uit het vuur.

   

  Die leek Mertens naar haar hand te zetten toen ze bij een 3-2-voorsprong door de opslag van Gauff ging. Maar Gauff pakte meteen een rebreak en in het 11e spelletje moest Mertens opnieuw haar opslag inleveren. Het tweede matchpunt was vervolgens het goeie voor Gauff.

  Mertens: "Ik speelde niet constant genoeg"

  "Ik heb geen slechte wedstrijd gespeeld", opent Elise Mertens na de wedstrijd. "Zeker in de eerste set. Daarna kwam Gauff beter in haar spel, dankzij haar doorzettingsvermorgen. Ik speelde niet constant genoeg, wat ervoor zorgde dat ik tekort schoot."

   

  "Ik hoop dat ik snel een oplossing kan vinden voor mijn inconsistentie om enkele wedstrijden te winnen op Wimbledon. Maar ik weet waartoe ik in staat ben en heb vertrouwen in mezelf."