Ga naar de inhoud

Internazionali BNL d'Italia

ATP klassement

naampunten
1
Novak Djokovic
11245
2
Carlos Alcaraz
8855
3
Daniil Medvedev
7600
4
Jannik Sinner
6490
5
Andrey Rublev
4805
6
Stefanos Tsitsipas
4235
7
Alexander Zverev
3985
8
Holger Rune
3660
9
Hubert Hurkacz
3245
10
Taylor Fritz
3100

Masters in Rome krijgt droomfinale tussen Djokovic en Nadal

 za 15 mei 2021 23:17
Internazionali BNL d'Italia
Novak Djokovic (1, 1)
Lorenzo Sonego (46)
einde
6
set 1
3
65
set 2
77
6
set 3
2

Novak Djokovic heeft zich in Rome niet zonder moeite geplaatst voor de finale tegen eeuwige rivaal Rafael Nadal. De nummer 1 van de wereld versloeg in de halve finale de Italiaan Lorenzo Sonego in 3 sets: 6-3, 6-7 en 6-2.

2 uur en 45 minuten had Novak Djokovic nodig om zich te verzekeren van zijn 10e finale in Rome. De Serviër had het niet onder de markt tegen thuisspeler Sonego en moest knokken voor wat hij waard was.

 

Bij een 6-5-voorsprong in de 2e set serveerde Djokovic voor de overwinning, maar de luid aangemoedigde Sonego wist 2 wedstrijdpunten toch nog weg te werken. In de 3e set trok de Serviër de overwinning uiteindelijk toch nog over de streep.

Finale tegen sterke Nadal

De overwinning van Djokovic betekent dat we opnieuw een eindstrijd met Rafael Nadal te zien krijgen in Rome. De Spanjaard won in de andere halve finale vlot van de Amerikaan Reilly Opelka met tweemaal 6-4 en gaat voor zijn 10e titel in Rome.

 

Djokovic gaat dan weer voor zijn 6e eindzege in Italië.  Wie uiteindelijk aan het langste eind trekt, komen we zondag om 17 uur te weten.

Djokovic: "De oudjes geven niet op"

Na afloop van de halve finale keek Djokovic tevreden terug op zijn wedstrijd. "Ik ben erg trots op wat ik vandaag gedaan heb. Ik wil ook Sonego feliciteren, want hij heeft echt gestreden."

 

"De sfeer in het stadion was ook magisch. Het publiek was natuurlijk voor hem, maar ik doe graag mee aan deze wedstrijden, met publiek. Het was goed om zo'n sfeer te hebben."

 

Ten slotte blikte de Serviër ook nog vooruit op de finale tegen Rafael Nadal: "Het is geweldig om weer tegen hem te spelen in de finale. Hij is de speler die ik het meest heb ontmoet in mijn carrière, duidelijk mijn grootste rivaal aller tijden."

 

"Rafa en ik maakten grapjes in de kleedkamer nadat ik Tsitsipas had verslagen, en we zeiden: 'De oude jongens hebben het nog niet opgegeven!'. Daar hebben we om gelachen... "

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.