Gillé en Vliegen plaatsen zich op het Madrileense gravel voor de halve finales

  Dubbelduo Sander Gillé en Joran Vliegen heeft zich geplaatst voor de halve finales op het toptoernooi van Madrid. Onze landgenoten klopten na een thriller het Kroatisch-Slovaakse duo Ivan Dodig en Filip Polasek.

  Gillé en Vliegen begonnen het best aan de partij en haalden de eerste set met 6-3 binnen. In de tweede set keerden de rollen helemaal om en waren het Dodig en Polasek die het laken met 3-6 naar zich toe trokken. 

   

  In de allesbeslissende supertiebreak hielden onze landgenoten het hoofd het meest koel en maakten het na een wedstrijd van zo'n anderhalf uur af met duidelijke 10-5-cijfers. 

   

  In de halve finale spelen Gillé en Vliegen tegen de Kroaten Nikola Mektic en Mate Pavic. Zij wonnen eerder op de dag van de Nederlander Wesley Koolhof en de Pool Lukasz Kubot, de zevende reekshoofden, met 6-3, 6-7 (4/7) en 10-7.     

   

  Gillé en Vliegen zijn bezig aan een goede campagne op gravel. Vorige week haalden ze nog de finale in München, waar ze hun meerdere moesten erkennen in diezelfde Koolhof en de Duitse thuisspeler Kevin Krawietz.