Gillé en Vliegen niet opgewassen tegen Kroatisch duo in halve finale in Madrid

  Mutua Madrid Open

  Sander Gillé Joran Vliegen 
  Nikola Mektic (287)Mate Pavic 
  4
  1
  6
  2
  2
  6

  Sander Gillé en Joran Vliegen zijn uitgeschakeld in de halve finales van het ATP-toernooi in Madrid. De Belgische dubbelspelers gingen in 2 sets onderuit tegen het Kroatische duo Nikola Mektic en Mate Pavic.

  Na hun verloren finale in München vorige week, gingen Sander Gillé (35e op de dubbelranking) en Joran Vliegen (32e op de dubbelranking) deze week Madrid op zoek naar hun 6e ATP-titel in het dubbelspel.

   

  In de halve finale botsten de Belgen op de Kroatische nummers 1 en 4 op de ranking in het dubbelspel. Dat verschil in de ranking was ook te zien op het veld. Mate Mektic en Nikola Pavic waren te sterk voor onze landgenoten en wonnen in 2 sets: 6-4 en 6-2.

  "Niet voor niets het beste duo van het moment"

  • Joran Vliegen: "Het is nooit een geweldig gevoel om te verliezen, maar ik denk dat we tevreden mogen zijn met wat we lieten zien de afgelopen week. Vandaag zijn we op een ongelooflijk duo gestuit. Mektic en Pavic zijn niet voor niets het beste duo. Ze serveren goed en geven nooit cadeautjes." 

   

  • Sander Gillé: "We hadden een plan, maar dat hebben we in het begin niet goed nageleefd. Aan het einde twijfelden we ook te veel. We namen een paar slechte beslissingen, die betaal je cash tegen zo'n duo. We zijn blijven vechten, maar ze waren erg sterk."

  Lees ook: