Elise Mertens stunt tegen gravelspecialiste Halep (WTA-3) in Madrid

  WTA-toernooi in Madrid (Spa): 3e ronde

  Elise Mertens (29, crown13)
  Simona Halep (10, crown3)
  4
  1
  6
  7
  2
  5
  7
  3
  5

  Elise Mertens heeft de kwartfinales op het graveltoernooi van Madrid bereikt. Na een slopende driesetter kreeg ze Simona Halep op de knieën, ex-winnares van Roland Garros en de nummer 3 van de wereld.

  Het journaal 19u met o.a. de stuntzege van Elise Mertens tegen Simona Halep

  Thriller van 2 uur en 36 minuten

  Simona Halep had in Madrid nog geen set verloren en in de eerste set leek er ook geen vuiltje aan de lucht voor de Roemeense. Ondanks stevig weerwerk van Elise Mertens pakte Halep set 1 met 4-6.

   

  In de tweede set toonde Mertens haar knokkersmentaliteit. Halep kwam wel een break voor, maar onze landgenote kroop langzaam onder de huid van Halep. Die begon meer en meer fouten te maken en liet set 2 glippen: 7-5.

   

  Beide speelsters stapelden de dubbele fouten op (10 voor Halep en 9 voor Mertens. In de beslissende set kon Halep, in 2018 winnares van Roland Garros, tot twee keer toe een break forceren (3-1 en 4-3), maar ze kon de voorsprong niet vasthouden. 

   

  Mertens brak het ritme van de Roemeense met hoge ballen en sloeg na 2 uur en 36 minuten definitief toe. 

   

  Het is de 3e keer in haar carrière dat Mertens een speelster uit de top 3 weet te verslaan, na een eerdere zege tegen Halep en winst tegen Sloane Stephens in 2018. In de kwartfinales neemt Mertens het op tegen de Wit-Russin Aryna Sabalenka (WTA-7), haar voormalige dubbelpartner.

  lees/bekijk ook: