Elise Mertens druipt meteen af in Rome na 9 dubbele fouten

  Internazionali BNL d'Italia

  Veronika Kudermetova (13)
  Elise Mertens (44, crown14)
  4
  1
  6
  6
  2
  2
  6
  3
  3

  Elise Mertens heeft al het goede van vorige week in Madrid niet kunnen bevestigen in Rome. Onze landgenote (WTA-14) ging er in de eerste ronde uit tegen de Russin Veronika Koedermetova (WTA-28) na een strijd van 2 uur en 2 minuten. Haar opslag gaf niet thuis: 4-6, 6-2, 6-3.

  Vorige week op gravel in Spanje vloerde Mertens met Simona Halep de nummer 3 van de wereld, maar in de kwartfinale kende ze te veel fysieke naweeën en moest ze met een dijblessure opgeven.

   

  Vandaag was het haar opslag die de Belgische parten speelde. Ze haalde amper 53 procent geslaagde 1e opslagen, sloeg liefst 9 dubbele fouten en zakte tot een opslagpercentage van 44 procent in de slotset. Met Koedermetova die dan op 82 procent uitkwam, was de som rap gemaakt.

   

  Eind april won Mertens met Koedermetova nog het dubbeltoernooi van Istanbul, waar ze in het enkelspel ook met 6-1, 6-4 de betere was. Maar dat succes herhaalde zich niet.

   

  Mertens gaf als eerste haar opslag prijs, zag de Russin 2-0 uitlopen, maar ging met 2 breaks erop en erover: 4-6 in 49 minuten.

   

  In de 2e set gaf Mertens alleen in haar eerste opslaggame geen breakballen weg, daarna was het telkens knokken. Koedermetova  serveerde solide en dwong 7 breakballen af, waaronder 3 setballen. De 3e was de goeie: 6-2 in 46 minuten.

  Ook in set 3 bleef Mertens sukkelen met haar opslag en kwam ze 3-0 achter. Ze kon nog even opveren (3-3), maar Koedermetova liet haar prooi niet meer los: 6-3 na 46 minuten.

  Mertens: "Ik wilde het toch geprobeerd hebben"

  "Ik wist dat het moeilijk zou worden omdat mijn lichaam nog niet volledig hersteld was", zei Mertens achteraf. "Maar ik wilde het toch geprobeerd hebben. Ik ben positief ingesteld en wil de kansen die zich aandienen altijd grijpen." 

   

  Mertens voelde al relatief snel dat ze nog niet voldoende fit was. "Na de eerste set voelde ik mijn heup en mijn dij blokkeren. Ik kon niet meer genoeg op mijn been steunen bij de opslag, wat mijn 9 dubbele fouten kan verklaren." 

   

  "In de derde set ging het helemaal niet meer. Ik ben ontgoocheld dat ik mijn niveau niet heb kunnen tonen, maar aan de andere kant heb ik wel gevochten."