David Goffin wint eerste match na lichte beenblessure

  graveltoernooi in Rome: eerste ronde

  Salvatore Caruso (300, Wild card)
  David Goffin (53, crown12)
  4
  1
  6
  1
  2
  6

  Na twee weken inactiviteit is David Goffin weer op de been. De Belgische nummer 1 in het mannentennis won zijn eerste wedstrijd op het graveltoernooi van Rome.

  Twee weken geleden moest David Goffin de strijd staken in Barcelona. vandaag liet hij in Rome zien dat zijn beenblessure verleden tijd is.

   

  Tegen thuisspeler Salvatore Caruso hield hij het kort en krachtig. Na 1 uur en 23 minuten spelen stond er 6-4 en 6-1 op het bord. Een goede repetitie met het oog op Roland Garros over 3 weken.

   

  "Ik was zeer solide in mijn slagen", verklaarde Goffin zijn overwinning. "Ik sloeg vrij hard en recht. Zo kon ik goed druk zetten op mijn tegenstander. Daardoor begon hij fouten te maken."

   

  "In het begin kwam ik wel in de problemen door mijn timing bij mijn opslagen. Mijn start was dus niet goed. Daarna kwam ik beetje bij beetje in de wedstrijd, waardoor ik ook rustiger kon spelen."

   

  In de tweede ronde neemt Goffin het op tegen de Rus Karen Chatsjanov (ATP-23) of de 30-jarigeArgentijn Federico Delbonis (ATP-77).

  De tennisarena's in Rome:

  Elise Mertens (WTA-16) maakt maandag haar opwachting in de Italiaanse hoofdstad tegen de Russin Veronika Kudermetova (WTA-28). Net zoals Goffin kreeg ze af te rekenen met blessureleed, waardoor ze haar kwartfinale in Madrid van afgelopen week voortijdig moest staken.